Πώς μπορώ να στείλω ένα δέμα απο την Ελλάδα στο Εξωτερικό (αναλυτικός οδηγός για το 2020)

Πώς μπορώ να στείλω ένα δέμα απο την Ελλάδα στο Εξωτερικό (αναλυτικός οδηγός για το 2020)

H αποστολή δεμάτων στις μέρες μας έχει γίνει πιο σημαντική απο ποτέ.

Στο παρακάτω post θα χρησιμοποιήσουμε το παραπάνω παράδειγμα για να βρούμε ποιά μεταφορική είναι η φθηνότερη. Βεβαίως με το weship μπορείτε να στείλετε όχι μονο στη Γερμανία αλλα οπουδήποτε στην Ελλάδα (δές το σχετικό μας post για την Αθήνα) αλλα και στο Εξωτερικό και οτιδήποτε (λάδι, δώρα και ότι άλλο θελήσετε!)

Πιο συγκεκριμένα, στο post αυτό θα καλύψουμε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1:Επιλογή τοποθεσία παραλαβής και αποστολής
Bήμα 2: Επιλογή διαστάσεων και περιγραφή του αντικειμένου προς αποστολή
Bήμα 3: Σύγκριση τιμών και επιλογών
Bήμα 4: Προσθήκη στοιχείων για την αποστολή του δέματος στο εξωτερικό
Bήμα 5: Πληρωμή της παραγγελίας
Bήμα 6: Εκτύπωση της ετικέτας αποστολής (φορτωτική)

Γιατί;

Επειδή λαμβάνουμε πολλά email που μας ρωτάτε ποιός είναι ο πιό οικονομικός τρόπος για αποστολή δέματος στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να δώσουμε ενα παράδειγμα αποστολής στη Γερμανία καθώς και όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις!

Φυσικά η τελική τιμή που θα πληρώσει κάποιος προκειμένου να στείλει ενα δέμα στο εξωτερικό, έχει να κάνει τόσο με τον τοποθεσία παραλαβής του δέματος, όσο και με τον τελικό προορισμό του. Για να απλοποιήσουμε όμως το παραπάνω ερώτημα δείχνουμε σε αυτό το post πως κάποιος μπορεί να συγκρίνει τιμές χρησιμοποιώντας το weship.gr

Βήμα 1: Επιλογή τοποθεσίας παραλαβής και αποστολής

Για να βρούμε την καλύτερη τιμή, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι με την διεύθυνση αποστολής και παράδοσης του δέματός μας.

Για να το κάνουμε αυτό ξεκινάμε απο την αρχική σελίδα του weship όπως φαίνεται παρακάτω. Προσθέτουμε τον ταχυδρομικό κωδικό τόσο για τη διεύθυνση παραλαβής όσο και για την διεύθυνση αποστολής του δέματος



Το πρώτο αυτό βήμα ειναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε να υπολογίσουμε το κόστος μεταφοράς, σκανάροντας όλες τις μεταφορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Bήμα 2: Επιλογή διαστάσεων και περιγραφή του αντικειμένου προς αποστολή

Αφού λοιπόν επιλέξουμε τη διεύθυνση για παραλαβή και παράδοση του δέματός μας, κάνουμε κλίκ στο κουμπί επόμενο για να προχωρήσουμε στην επιλογή των διαστάσεων.

Εδώ υπάρχουν δυο επιλογές. Μπορούμε απευθείας να επιλέξουμε ενα απο τα προτυπα πακέτα (πακέτο κινητού, πακέτο παππουτσιών και πακέτο βιβλίων) ή να βάλουμε τις δικές μας διαστάσεις εαν τις γνωρίζουμε.

Επιλογή διαστάσεων πακέτου για αποστολή στο Εξωτερικο - weship.gr

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε μια περιγραφή. Στην περίπτωση που το δέμα θα παραδοθεί σε μια διεύθυνση στο εξωτερικό, θα πρέπει η περιγραφή του δέματος να είναι στα Αγγλικά, ετσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί απο τη μεταφορική εταιρεία ή το τελωνείο.



Bήμα 3: Σύγκριση τιμών και επιλογών

Αφού λοιπόν συμπληρώσουμε την περιγραφή και τις διαστάσεις του αντικειμένου (οπως περιγράφηκε στο βήμα 2) είμαστε έτοιμοι να δούμε αναλυτικά τις τιμές

Στο παράδειγμά μας έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα (στην φωτογραφία φαίνονται μόνο κάποιες απο τις επιλογές):

Σύγκριση τιμών για μεταφορά δέματος στη Γερμανία - weship.gr

Μπορούμε στο βήμα 3 λοιπόν να συγκρίνουμε τις διαφορετικές τιμές καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης για αποστολη του δέματός μας.

Στο παράδειγμα που επιλέξαμε, η πιο οικονομική επιλογή φαίνεται να είναι η "Economy select doc" η οποία είναι στα 28 ευρώ για αποστολή δέματος στα 2 κιλά και μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες.

Εάν θέλουμε μια πιο γρήγορη επιλογή μπορούμε με 38 ευρώ να στείλουμε το δέμα μας μέσα σε μια ημέρα!



Bήμα 4: Προσθήκη στοιχείων για την αποστολή του δέματος στο εξωτερικό

Αφού επιλέξουμε την επιλογή που μας ταιριάζει (γρήγορη αποστολή είτε οικονομική) ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ενημερώσουμε τη μεταφορική εταιρεία απο πού θα πρέπει να παραλάβει το δέμα, ποιά ημερομηνία και πού θα πρέπει να το παραδώσει.

Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να προστεθούν στο βήμα 4 της φόρμας μας όπως φαίνεται παρακάτω:

Στοιχεία για να προχωρήσει η παραγγελία αποστολής του δέματος - weship.gr

Aφού συμπληρωθούν τα στοιχεία αυτά θα μπορέσετε να προχωρήσετε παρακάτω στην πληρωμή. Σε περιπτώσεις αποστολών στο εξωτερικό θα πρέπει τα στοιχεια να είναι στα Αγγλικά



Bήμα 5: Πληρωμή της παραγγελίας

Τέλος θα πρέπει να πληρώσετε προκειμένου να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

πληρωμή της παραγγελίας για αποστολή δέματος στη Γερμανία - weship.gr


Bήμα 6: Εκτύπωση της ετικέτας αποστολής (φορτωτική)

Αφού πληρώσετε για την αποστολή σας, θα λάβετε μία ετικέτα αποστολής η οποία θα πρέπει να εκτυπωθεί και να κολληθεί (με ταινια ή σελοτειπ) πάνω στο δέμα το οποίο πρόκειτε να στείλετε όπως φαίνεται παρακάτω

Πώς να τοποθετήσετε την ετικέτα αποστολής πάνω στο δέμα σας - weship.gr


Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, μήν διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας

Ευχαριστούμε

Η ομάδα του Weship.gr