Αποστολή δέματος - Τι να προσέξεις

Αποστολή δέματος - Τι να προσέξεις

Πριν πραγματοποιησεις μία αποστολή, πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέριες που αφορούν, τόσο το δέμα που θα αποστείλλεις, όσο και τα στοιχεία που το συνοδεύουν.

Για πιό σαφή εικόνα της διαδικασίας που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις, θα αναλύσουμε βήμα - βήμα την διαδικασία δημιουργίας μίας αποστολής.

Βρες αν επιτρέπεται να στείλεις το συγκεκριμένο αντικείμενο (ρώτα μας!)

Πρώτα απ' όλα, εάν πρόκειται για αποστολή προς το εξωτερικό, θα πρέπει να προσέξεις εάν επιτρέπεται η αποστολή των συγκεκρημένων προϊόντων στην χώρα προορισμού, καθώς υπάρχει πιθανότητα να κρατηθεί το δέμα στο τελωνείο της χώρας αποστολής και να ζητηθούν από τον παραλήπτη επιπλέον δασμοί. Εφόσον ενημερωθείς για το ζήτημα αυτό, ξεκινάς την συσκευασία του δέματος.

Κάνε σωστά τη συσκευασία του δέματό σου

Η συσκευασία των αντικειμένων που θα αποστείλεις πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές. Προσοχή! Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιό καλά σταθεροποιημένο, ειδικά στην περίπτωση που συσκευάζετε κάποιο ρευστό ή ημίρευστο αντικείμενο, ώστε να είσαι σίγουρος πως θα παραδοθεί χωρίς φθορά.

Αφού τελειώσεις με το πακετάρισμα του αντικειμένου, θα πρέπει να κλείσεις το δέμα. Πρόσεξε ιδιαίτερα αυτό το σημείο, καθώς το σωστό κλείσιμο του δέματος διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο δεν θα φτάσει στον προορισμό του χωρίς απρόοπτα.

Βρες το βάρος και τις διαστάσεις του δέματός σου

Το επόμενο βήμα είναι η συλλογή των στοιχείων του δέματος. Για να γίνει σωστά ο υπολογισμός του κόστους της αποστολής, πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις του δέματος, (πλάτος, μήκος, ύψος) καθώς και το βάρος του. Πρέπει να προσέξεις ώστε τα στοιχεία που θα δώσεις για την αποστολή σου, να είναι όσο το δυνατόν πιό σωστά. Η courier θα κάνει ούτος ή άλλος ογκομέτρηση και ζύγισμα στο δέμα σου. Αν τα στοιχεία που δήλωσες δεν είναι σωστά, μπορεί να προκείψουν διαφορές στην χρέωση, γι αυτό πρέπει να προσέξεις πολύ.

Βρές τα σωστά στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη του δέματος

Φτάσαμε αισίως στα στοιχεία αποστολέα - παραλήπτη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ελέγξετε ότι όλα τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η διευθήνσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στα σημεία που θα πάει ο κούριερ είτε για την παραλαβή του δέματος είτε για την παράδοσή του. Αυτό το στοιχείο είναι συμαντικό γιατί δεν θα είναι εύκολο να αλλάξει εκ των υστέρων, γι αυτό απαιτείται προσοχή. Σίγουρα τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να είναι συμπληρωμένα. Το τηλέφωνο είναι απαραίτητο, ωστε να μπορέι ο courier να επικοινωνήσει μαζί σου ή με τον παραλλήπτη. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να προσθέσεις κάποιο σχόλιο για τον κούριερ, σημειώσε το.

Καταχώρηση αποστολής

Τώρα μπορείς να καταχωρήσεις την αποστολή σου. Μπαίνεις shiplemon.com και ακολουθείς τα βήματα. Πρώτα, εισάγεις τους ταχυδρομικούς κωδικούς αποστολέα και παραλήπτη. Στο επόμενο βήμα, βάζεις τις διαστάσεις και το βάρος του δέματος. Προσοχή σε δύο πράγματα σε αυτο το σημείο. Να εισάγεις τα στοιχεία με την μονάδα μέτρησης που ζητάει. Αν στέλνεις το δέμα σου εκτος Ευρωπαϊκή Ένωσης, θα χρειαστεί να προσθέσεις αναλυτικά στοιχεία για το τι περιέχει, τα οποία προορίζονται για το τελωνείο.

Σύγκρινε τιμές και ξεκίνα

Στο βήμα 3 θα δείς προσφορές από διάφορες εταιρίες courier. Θα δείς διαφορετικές μεθόδους αποστολής (οδικώς, αεροπορικώς), διαφορετικούς χρόνους παράδοσης και διαφορετικές τιμές. Σύγκρινε και αφού βρείς ποιά είναι στα μέτρα σου επέλεξέ την.

Στο επόμενο βήμα θα κάνεις εισαγωγή τα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Εχεις απορίες; Στείλε μας στο chat για να σε βοηθήσουμε με την αποστολή σου!