Πώς θα φτάσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ώρα τους !

Πώς θα φτάσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ώρα τους !

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που λαμβάνουμε (και δίνουμε) τα περισσότερα δώρα του χρόνου. Ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να επισκεφθουμε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι εφικτό και γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να στείλουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους ταχυδρομικά.



Η περίοδος μέχρι τα Χριστούγεννα είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του έτους για την αποστολή δεμάτων, οπότε για να παραδώσετε εγκαίρως τα πολύτιμα χριστουγεννιάτικα δώρα σας, έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Μην το αφήσετε για την. τελευταία στιγμή! Αυτή η εποχή του χρόνου είναι εξαιρετικά φορτωμένη για την αποστολή δεμάτων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, ειδικά γύρω από τις πωλήσεις πριν από τα Χριστούγεννα, όπως η Black Friday και η Cyber Monday. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας φθάνουν εγκαίρως, τα αποστέλλετε όσο το δυνατόν νωρίτερα
  2. Αποφύγετε τις ουρές του ταχυδρομείου. Μπορείτε να αποφύγετε την ουρά στο Ταχυδρομείο κάνοντας κράτηση ενός ταχυμεταφορέα που θα παραλάβει από τη διεύθυνσή σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από το σπίτι ή το γραφείο σας
  3. Κάντε την αποστολή σας χρησιμοποιώντας ένα website σύγκρισης δεμάτων  όπως το WeShip ώστε να συγκρίνετε τις εταιρείες και να βρείτε την υπηρεσία που σας ταιριάζει καλύτερα, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσετε χρήματα.
  4. Επιλέξτε τα κατάλληλα είδη για αποστολή
    Δεν είναι όλα τα δώρα κατάλληλα για αποστολή με το ταχυδρομείο. Εύθραυστα είδη καθώς και ευπαθή τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται. Επίσης δεν  επιτρέπεται η αποστολή ορισμένων αντικειμένων μέσω ταχυμεταφορών (δείτε την πλήρη λίστα εδώ: περιορισμένα και απαγορευμένα αντικείμενα).
  5. Συσκευάστε σωστά
    Η συσκευασία είναι πολύ σημαντική για να διασφαλιστεί ότι τα δώρα σας θα φτάνουν με ασφάλεια. Διαβάστε τον οδηγό μας  για τη συσκευασία δεμάτων. Εάν υπάρχει η επιλογή, χρησιμοποιήστε την συσκευασία με την οποία λάβατε που το δέμα. Συνήθως οι συσκευασία των e-shops είναι πιο επαγγελματική και μπορεί να σας γλυτώσει χρόνο από το να το ξανασυσκευασεται εσείς.
  6. Αποστολή Χριστουγεννιάτικων δεμάτων στο εξωτερικό
    Εάν στέλνετε χριστουγεννιάτικα δώρα στο εξωτερικό, υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη. Εάν το δέμα πηγαίνει σε μια χώρα εντός της ΕΕ, τότε δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσετε επιπλέον έγγραφα.

 Εάν τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας αποστέλλονται σε χώρα εκτός της ΕΕ, τότε  θα πρέπει να συμπληρώσετε μια επιπλέον φόρμα - ένα τιμολόγιο pro-forma. Η  συμπλήρωση αυτής της φόρμας δεν είναι κάτι δύσκολο. Όταν χρησιμοποιείτε το  WeShip – σας τα ετοιμάζουμε εμείς εντελώς αυτόματα.

7. Ασφάλισε το!
Οι περισσότερες υπηρεσίες ταχυμεταφορών προσφέρουν ένα βασικό επίπεδο  δωρεάν κάλυψης αποζημιώσεων, συνήθως είναι περίπου 20 – 80 ευρώ. Αυτό σας καλύπτει σε περίπτωση που το δέμα χαθεί ή καταστραφεί (με την προϋπόθεση ότι το δέμα είναι συσκευασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες και δεν περιέχει κατι απαγορευμένο).
Εάν το χριστουγεννιάτικο δώρο σας είναι λίγο πιο ακριβό, έχετε την επιλογή να το ασφαλίσετε με μια μικρή επιβάρυνση.

Αν και οι εταιρείες ταχυμεταφορών καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες να παραδώσουν όλα τα δέματα στην ώρα τους, οι καθυστερήσεις δεν είναι σπάνιες. Σε αυτό φυσικά συμβάλλουν συχνά και οι καιρικές συνθήκες, καθώς μπορεί να προκύψουν έντονες χιονοπτώσεις εκείνες τις ημέρες.



Γι’ αυτόν τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να προγραμματίσετε εγκαίρως τις αποστολές σας και να μην τις αφήσετε για την τελευταία στιγμή.