Δεμα απο Αγγλια τελωνειο 2023 - Τι ισχύει;

Δεμα απο Αγγλια τελωνειο 2023 - Τι ισχύει;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και το Brexit υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σχετικά με κάθε Δεμα απο Αγγλία και το τελωνείο το 2023.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 υπάρχει τελωνειακή χρέωση για κάθε Δεμα απο Αγγλία. Είναι σημαντικό πριν κάνετε την αποστολή σας στην Αγγλία να επιλέξετε τη σωστή υπηρεσία αποστολή δέματος και να γνωρίζετε απο πριν τις εκτιμώμενες χρεώσεις που θα υπάρχουν στο τελωνείο όταν κάνετε αποστολή.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή στην Αγγλία

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Πολλές φορές οι δασμοί που προκύπτουν στο τελωνείο στην Αγγλία μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι. Αυτό εξαρτάται αρκετά από το περιεχόμενο που θα έχει το δεμα και τους κανονισμούς που ισχύουν για το τελωνείο στην Αγγλία.

Ετσι εφόσον η Αγγλία πλέον δεν είναι στην Ευρωπαική ένωση, υπάρχει επιβολή ΦΠΑ στα δέματα που στέλνονται. Δηλαδή, το νεο κόστος για μια συγκεκριμένη τιμή για συγκεκριμένες υπηρεσίες ή αγαθά, τώρα η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη. Και αυτό γιατί εκτός από την τιμή του προϊόντων και τα μεταφορικά, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε ΦΠΑ σε αποστολές από Αγγλία, εάν τα προϊόντα είναι ακριβότερα.

Πως μπορώ να υπολογίσω το κόστος για το τελωνείο για Δεμα απο Αγγλια;

Για να σας βοηθήσουμε με να υπολογίσετε το κόστος για το τελωνείο για Δέμα απο Αγγλία παρακαλώ κάντε κλικ στο παρακάτω λίνκ.

Υπολογισμός κόστους τελωνείου - shiplemon.com
Βρές πόσο θα πρέπει να πληρώσεις στο τελωνείο για την αποστολή του δέματός σου

Εαν λοιπον ψάχνετε σχετικά με αποστολή για ένα Δέμα απο Αγγλια και τι ισχύει με το τελωνειο, θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεια που απαιτούνται απο το τελωνείο για να γίνει σωστός υπολογισμος για το Δεμα.

Ως χώρα αποστολής ή παραλαβής (αναλόγως τι θέλετε να κάνετε) θα επιλέξετε Αγγλία και θα συμπληρώσετε όλες τις επιπλέον πληροφορίες που ζητάει το τελωνειο για το Δεμα οπως:

  1. Περιγραφή για το δέμα
  2. Αξία δέματος (το ποσό που κοστισε το προιον είναι σημαντικό για το Τελωνείο)
  3. Ποσότητα απο τα αντικείμενα που βρίσκονται στο δέμα
  4. Κόστος ασφάλισης (σε περίπτωση που υπάρχει ασφάλιση για το δέμα)

Για ποια αποστολή μετά το brexit υπάρχει τελωνείο;

Πάμε να δούμε τι ισχύει με το τελωνειο μετα το brexit για καθε αποστολή για δεμα που φευγει απο την Αγγλία ή μπαίνει στην Αγγλία. Κάθε δεμα λοιπον που μπαίνει σε κράτος μέλος της ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο, ή αντίστροφα, πρέπει να περάσει από τελωνείο.

Όπως σε κάθε χώρα, υπάρχουν λίστες προϊόντων που απαγορεύεται να μπούν σε μια χώρα και αν εντοπιστούν από το τελωνείο θα γινει κατάσχεσή τους. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα για να σιγουρευτείτε οτι θα επιτραπεί στο δεμα σας να φυγει απο ή προς την Αγγλια χωρίς να υπάρχουν προβλήματα απο το τελωνείο.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή στην Αγγλία

Σκέφτομαι να στείλω τρόφιμα. Θα περάσουν τελωνείο;

Η σύντομη απάντηση είναι Ναι. Οποιοδήποτε δέμα και αν στειλετε απο ή προς Αγγλία θα περάσει απο τελωνειο. Απο το 2021 θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι γνωρίζετε τα κόστη που σχετίζονται με το τελωνειο στην Αγγλία και να έχετε μαζι με το δέμα όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται.

Αποστολή δέματος στην Αγγλία μετά το Brexit

Το Shiplemon συνεργάζετε με τις μεγαλύτερες εταιρείες κούριερ για να κάνει αξιόπιστα κάθε αποστολή σας από και προς Αγγλία για οποιοδήποτε δέμα επιθυμείτε.

Εαν έχετε απορίες μην διστάσετε να μας καλέσετε στο +30 2108907000 για να σας βοηθήσουμε.

Πόσο θα πληρώσω για να στείλω δέμα στην Αγγλία και τι ισχύει για το τελωνείο;

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αποστολή σας κάνοντας κλικ στο παρακάτω λίνκ.

Στην φόρμα μας θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση στην Αγγλία, πληροφορίες σχετικά με το δέμα (διαστάσεις, βάρος και μια περιγραφή έτσι ώστε το τελωνείο να γνωρίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται και να γνωρίζει τι θα περιέχει το δεμα που στέλνετε απο ή προς την Αγγλία)

ShipLemon.com
Σύγκρινε τιμές, στείλε δέματα! Εύκολα και Γρήγορα στο shiplemon.com

Εχω ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop). Πως μπορω να στείλω δέμα στην Αγγλια και τι ισχύει με το τελωνείο;

Κάντε κλικ στη σελίδα με τα eshop που θα βρειτε στο σαιτ μας για να μάθετε πως το Shiplemon βοηθάει eshop να διαχειριστούν τις αποστολές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να στείλουν οποιοδήποτε δέμα έχουν και να γνωρίζουν με σιγουργια τι ισχύει στο τελωνείο

Συνοπτικά λοιπον τι ισχύει για τις αποστολές;

B2C (Αποστολή δέματος ως ιδιώτης  στην Αγγλία)

  • Για αξία εμπορευμάτων μέχρι έως £135 (€150) η αποστολή υπόκειται σε ΦΠΑ, τον ΦΠΑ θα πρέπει ο Πωλητής (e-seller), να τον χρεώσει στην τιμή πώλησης του προϊόντος του και να τον εισπράξει, ο Έλληνας πωλητής (e-seller) έχει την υποχρέωση να αποδώσει τον ΦΠΑ στο σημείο πώλησης (point of sale)στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στο site www.gov.uk  μπορεί ο e-seller να αιτηθεί αγγλικό VAT Registration Number ηλεκτρονικά και να λάβει απάντηση εντός 3-5 ημερών. Θα αποδίδει ΦΠΑ στο ΗΒ περιοδικά.
  • Proof of Origin (ΡΟΟ) δεν απαιτείται για αξία εμπορεύματος μέχρι £135 (€150)
  • Για αξίες άνω των £135 (€150) ο ΦΠΑ πρέπει να αποδοθεί από τον Άγγλο καταναλωτή. Αν δεν έχει ΡΟΟ η αποστολή θα υπόκειται και σε δασμούς, αν το POO είναι από χώρα της EU δεν θα χρεώνεται δασμούς, σε διαφορετική περίπτωση θα χρεώνεται δασμούς ο παραλήπτης.

B2Β (Αποστολή δέματος ως επιχείρηση  στην Αγγλία)

  • Για αξία εμπορεύματος από €1 και άνω υπόκειται σε ΦΠΑ η αποστολή και τον ΦΠΑ τον αποδίδει παραλήπτης στο ΗΒ.
  • Στη φορτωτική πρέπει να αναφέρεται το UK VAT Registration No. του πελάτη
  • Proof of Origin (ΡΟΟ) δεν απαιτείται για αξία εμπορεύματος μέχρι £135 (€150)
  • Για αξίες άνω των £135 (€150) αν δεν έχει ΡΟΟ η αποστολή θα υπόκειται και σε δασμούς, αν το POO είναι από χώρα της EU δεν θα χρεώνεται δασμούς, σε διαφορετική περίπτωση θα χρεώνεται δασμούς ο παραλήπτης.
Υπολογισμός κόστους για αποστολή στην Αγγλία

C2C (Αποστολή δέματος απο ιδιώτη σε ιδιώτη στην Αγγλία)

  • Μέχρι αξία εμπορεύματος £39 (€45) η αποστολή προχωράει άνευ δασμών και φόρων
  • Για αξία εμπορεύματος £39-£135 (€45-€150) η αποστολή υπόκειται σε ΦΠΑ που επιβαρύνει τον παραλήπτη.
  • Για αξία εμπορεύματος άνω των £135 (€150) η αποστολή υπόκειται σε δασμούς και ΦΠΑ τα οποία επιβαρύνουν τον παραλήπτη.

Δήλωση προέλευσης (POO)

Δείτε παρακάτω πληροφορίες σχετικά με το Δεμα απο Αγγλια τελωνειο:

The exporter of the products covered by this document (Exporter Reference number.*) declares that, except where otherwise clearly indicated, these products are of ...  preferential origin.
(Place and date**) :
(Name of the exporter):

*: το Exporter Reference Number χρειάζεται για όλες τις αποστολές από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ο αριθμός σας EORI. Για αξίες αποστολών από ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασιλειο (Αγγλία) με αξία που υπερβαίνουν τα €6,000 / £5,700 απαιτείται Άδεια Εγκεκριμένου Εξαγωγέα (REX number)
**: μπορεί να παραλειφθεί εάν οι πληροφορίες περιέχονται στο ίδιο το έγγραφο

Inbound into GR (Εισαγωγή για δέμα προς την Ελλάδα απο την Αγγλία)

  • Για δέμα με αξία εμπορεύματος έως €22 δεν υπάρχουν φόροι και δασμοί (μέχρι 01/07/21)
  • Για δέμα με αξία εμπορεύματος μεταξύ €22 και €150 χρέωση ΦΠΑ
  • Για δέμα με αξία εμπορεύματος άνω των €150 χρέωση ΦΠΑ και δασμών – εκτός αν υπάρχει σχετικό POO το οποίο δηλώνει χώρα προέλευσης το ΗΒ ή άλλη χώρα της EU, τότε μόνο ΦΠΑ.
Υπολογισμός κόστους για αποστολή στην Αγγλία