Πρόγραμμα κούριερ (οι καλύτερες επιλογές)

Πρόγραμμα κούριερ (οι καλύτερες επιλογές)
Photo by Luke Chesser / Unsplash

Όταν ξεκινάς μια εταιρεία κούριερ το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πλέον είναι να βρείς το κατάλληλο πρόγραμμα για την εταιρεία κούριερ που θα ξεκινήσεις. Οι επιλογές είναι πολλές οπότε η τεχνολογία η οποία θα επιλέξεις. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στο ga@shiplemon.com για να σε βοηθήσω στην επιλογή!

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε δώσει αναλυτικές πληροφορίες για να απαντήσουμε στο συχνό ερώτημα "Πως να ξεκινήσω μια εταιρεία κούριερ" και τι επιλογές υπάρχουν από franchise γνωστών εταιρειών κούριερ.

Πως μπορώ να ξεκινήσω τη δική μου κούριερ;
Ψάχνεις για τη δημιουργία κούριερ και το σχετικό κόστος; Δες τον αναλυτικό οδηγό του weship.gr για να μάθεις όλα τα μυστικά για να ξεκινήσεις τη δική σου κούριερ

Στο συγκεκριμένο άρθρο ασχολούμαστε με τα σύγχρονα προγράμματα τα οποία θα πρέπει να έχει μια εταιρεία κούριερ ώστε:

  • Να οργανωθεί εσωτερικά και να δημιουργεί τις εκτικές της (voucher)
  • Να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ανάθεσης αποστολών σε συνεργαζόμενες εταιρείες κούριερ
  • Να μπορεί να συγκρίνει το κόστος αποστολής για την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλαπλές εταιρείες κούριερ
  • Να προγραμματίζει παραλαβές και να βλέπει χρήσιμα στατηστικά για τις αποστολές και το πελατολόγιό της
Αυτόματη δημιουργία voucher με όλες τις κούριερ - Δωρεάν εγγραφή Shiplemon

Τι θα πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω πρόγραμμα για κούριερ;

Υπάρχουν πολλές λύσεις. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια από τα πιό σημαντικά κομμάτια τα οποία θα πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις λογισμικό για κούριερ. Έχουμε και λέμε:

  • Μπορεί η εμπορική εφαρμογή ή το πρόγραμμα που θα επιλέξεις να δημιουργήσει voucher;
  • Το πρόγραμμα για κούριερ που βρήκες, ασχολείται με το routing (την δημιουργία δρομολόγησης και εύρεσης της καλύτερης διαδρομής για ένα ή περισσότερα οχήματα του στόλου σου;)
  • Υπάρχει διαθέσιμο API (γέφυρα διασύνδεσης ή plugin σύστημα) στο οποίο να μπορεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα ή ενα marketplace ή μια οποιαδήποτε πλατφόρμα να διασυνδεθεί και να στείλει ή να λάβει δεδομένα σχετικά με το κόστος αποστολής ή τον χρόνο παράδοσης καθώς και να δώσει εντολές παραλαβής και αποστολής;
  • Δημιουργεί tracking number (αριθμό παρακολούθησης) για να μπορεί ένα πελάτης ή ενα ηλεκτρονικό κατάστημα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αποστολής;

Τα παραπάνω είμαι μερικά από αυτά που θα πρέπει να σκεφτείς για να επιλέξεις πρόγραμμα για κούριερ!

💡
Ετοιμάζεις κούριερ και θέλεις να λαμβάνεις αποστολές; Αύξησε τον τζίρο σου σήμερα! Μπές στο Shiplemon, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων στην Ελλάδα και λάβε αποστολές από ιδιώτες και ηλεκτρονικά καταστήματα καθημερινά! Επικοινώνησε μαζί μας στο ga@shiplemon.com

Πόσο είναι το κόστος για ένα πρόγραμμα για κούριερ;

Το κόστος για ένα πρόγραμμα για κούριερ εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους. Υπάρχουν προγράμματα που τιμολογούν με βάση τον αριθμο των οδηγών (για παράδειγμα 50 ευρω/μήνα ανα οδηγό) ενώ άλλα τιμολογούν με ετήσιο πακέτο ανεξάρτητα από τον αριθμό χρηστών ή οδηγών.

Έτσι το λογισμικό για κούριερ μπορεί να είναι ένα έξοδο της τάξης μερικών εκατοντάδων ευρώ τον μήνα αλλά με βάση τις δυνατότητες του προγράμματος καθώς και την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης μπορεί να φτάσει τις μερικές χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Φυσικά για κάθε παραμετροποίηση ή αλλαγή που θα γίνεται είναι πολύ πιθανόν η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του προγράμματος για κούριερ που έχεις επιλέξει να χρεώνει ένα επιπλέον ποσό!

Πρόγραμμα για κούριερ - Οι λύσεις της αγοράς

Στην αγορά φυσικά υπάρχουν έτοιμες λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εταιρείας κούριερ, το μέγεθος και τον αριθμό των οδηγών. Οι περισσότερες λύσεις μπορούν να παραμετροποιηθούν:

1) Pegasus προγραμμα - ΤΕΣΑΕ

Pegasus - ΤΕΣΑΕ

Αποτελεί λογισμικό της ΤΕΣΑΕ και αφορά λύση ERP με δυνατότητα χρήσης από εταιρείες κούριερ. Παρέχει δυνατότητες σε κομμάτια τιμολόγησης και δημιουργίας voucher.

2) Lastmily - Πρόγραμμα για κούριερ

Αποτελεί μια λύση με μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι του routing, της εύρεσης του καλύτερου τρόπου στο κομμάτι της δρομολόγησης

💡
Ετοιμάζεις κούριερ και θέλεις να λαμβάνεις αποστολές; Αύξησε τον τζίρο σου σήμερα! Μπές στο Shiplemon, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων στην Ελλάδα και λάβε αποστολές από ιδιώτες και ηλεκτρονικά καταστήματα καθημερινά! Επικοινώνησε μαζί μας στο ga@shiplemon.com

3) Mynext - Πρόγραμμα κούριερ για στόλο καταστήματος

Αποτελεί μια λύση τόσο για εταιρεία κούριερ όσο και για μια εταιρεία η οποία έχει τα δικά της οχήματα και θέλει να οργανώσει εσωτερικά τις παραδόσεις και τις αποστολές των δεμάτων της.

Όπως και οι παραπάνω λύσεις, έτσι και αυτή εισάγει το κομμάτι του routing, της εύρεσης καλύτερης διαδρομής με βάση κάποιες παραμέτρους.

BONUS: Αύξησε τον τζίρο της κούριερ σου! Μπές στο Shiplemon

Αύξηση τζίρου για κούριερ - Shiplemon.com

Αν θέλεις να λαμβάνεις αποστολές καθημερινά, επικοινώνησε μαζι μας για να σε βάλουμε στο Shiplemon, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων στην Ελλάδα!