Φορτωτική δέματος, τί είναι;

Φορτωτική δέματος, τί είναι;

Τι είναι η φορτωτική που πολύ συχνά ακούμε τους κούριερ να λένε; Στο παρακάτω άρθρο εξηγούμε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για την φορτωτική, για να στείλεις τα δέματά σου!

Φορτωτική ονομάζεται η ετικέτα αποστολής η οποία χρησιμοποιείται για την

Κάθε αποστολή (ανεξάρτητα απο την εταιρεία κούριερ με την οποία στέλνεις το δέμα σου) θα πρέπει να συνοδεύεται από μιά φορτωτική που φέρει έναν μοναδικό αριθμό φορτωτικής και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα και τον παραλήπτη του δέματος.

Η φορτωτική συνοδεύει το δέμα σας κατά τη μεταφορά του και βοηθάει στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας με barcode/qr code τα οποία σκανάρονται απο την εταιρεία κούριερ τόσο κατα στην παραλαβή του δέματος όσο και σε κάθε ενδιάμεσο στάδιο της διαδικασίας έτσι ώστε να ανανεωθεί το tracking status (η κατάστηση δηλαδή που βλέπει ο πελάτης για το δέμα το οποίο φέρει μια συγκεκριμένη φορτωτική)

Θελεις να κάνεις την πρώτη σου αποστολή;

>>> Σύγκρινε τιμές, και βρές τον καλύτερο τρόπο για την αποστολή του δέματός σου στο weship.gr

Ποια είναι η μορφή μιας φορτωτικής;

Κάθε εταιρεία κούριερ στην Ελλάδα έχει μια φορτωτική (ετικέτα αποστολής) διαφορετική.

Παρακάτω παραθέτουμε δυο παραδείγματα φορτωτικών απο τα ΕΛΤΑ και απο τη DHL. Οπως θα παρατηρήσουμε μια φορτωτική ή όπως ορίζεται απο τα ΕΛΤΑ, συνοδευτικο δελτίο μεταφορές, παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό ή σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο που σχετίζεται με την μεταφορά τους δέματος.

Έτσι οπως θα παρατηρήσουμε μια φορτωτική αναγράφει τον αποστολέα και τον παραλήπτη του δέματος και (το σημαντικότερο) παρέχει ενα barcode ή qr code (οπως φαίνεται παρακάτω στις μαυρες κατακορυφες γραμμές που βρίσκονται στο τέλος της φορτωτικής), το οποίο μπορεί να σκαναριστεί και να μεταφέρει τις πληροφορίες της ετικέτας αποστολής (φορτωτικής) σε ψηφιακή μορφή.

dhl waybill φορτωτική αποστολής

Θελεις να κάνεις την πρώτη σου αποστολή;

>>> Σύγκρινε τιμές, και βρές τον καλύτερο τρόπο για την αποστολή του δέματός σου στο weship.gr

Πως μπορώ να δημιουργήσω μια φορτωτική;

Για να δημιουργήσεις μια φορτωτική θα πρέπει να ξεκινήσεις μια νέα αποστολή στο weship.gr, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για συγκριση τιμών κούριερ και αποστολή δεμάτων στην Ελλάδα.

Εαν έχεις το δικό σου eshop τότε επικοινώνησε μαζί μας για να αυτοματοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο εκδίδεις τις φορτωτικές για τα δέματά σου

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες;

Δές τα σχετικά μας post παρακάτω:

Τιμές κούριερ για eshop - Αναλυτικός οδηγός
Τιμές κουριερ για eshop - Αναλυτικός οδηγός για τις αποστολές δεμάτων απο το eshop σου
Διασύνδεση e-shop με Courier
Ψάχνεις διασύνδεση του eshop σου με Courier; Το weship.gr είναι η καλύτερη πλατφόρμα διασύνδεσης για αποστολές απο το e-shop σου

Θελεις να κάνεις την πρώτη σου αποστολή;

>>> Σύγκρινε τιμές, και βρές τον καλύτερο τρόπο για την αποστολή του δέματός σου στο weship.gr

Για εταιρείες και eshop το weship είναι ιδανικό!

Τα  eshop που συνεργάζονται μαζί μας αυτοματοποιούν όλη τη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας φορτωτικής! Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Το copy paste και τα λάθη ανήκουν στο παρελθόν. Το weship.gr σου δίνει τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να συνδέσεις το eshop σου με όλες τις εταιρείες κούριερ και να φτιάχνεις τις ετικέτες αποστολής σου (φορτωτικές) αυτόματα!

Δές παρακάτω περισσότερα ή επικοινώνησε μαζί μας στο info@shiplemon.com

Σύνδεση eshop με κούριερ
Σύνδεση eshop με κούριερ εύκολα και γρήγορα για το κατάστημά σου. Μίλα μαζί μας για να κάνουμε εύκολες τις αποστολές των δεμάτων σου

Θελεις να κάνεις την πρώτη σου αποστολή;

>>> Σύγκρινε τιμές, και βρές τον καλύτερο τρόπο για την αποστολή του δέματός σου στο weship.gr

Πως τοποθετώ μια φορτωτική στο δέμα;

Δείτε την παρακάτω πολύ απλή εικόνα για να μάθετε πως μπορείτε να τοποθετείτε κάθε φορτωτική που δημιουργείτε μέσα απο το weship.gr

πακέτο με waybill φορτωτική αποστολής

Ιδανικά θα πρέπει η φορτωτική να τοποθετείτε μέσα σε ζελατίνη και να κολληθεί σε ορατό σημείο σε εξωτερική πλευρά του δέματος

Για να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να τοποθετείτε την φορτωτική στο δέμα σας μπορείτε να συμβουλευτείτε τις αναλυτικές κατευθυντήριες οδηγίες συσκευασίας ενος δέματος.

Στις οδηγίες αυτές θα δείτε πώς να συσκευάζετε ένα δέμα καθώς και πού θα πρέπει να τοποθετήσετε μια φορτωτική για να σιγουρευτείτε οτι μπορεί να σκαναριστεί!

Κατευθυντήριες οδηγίες συσκευασίας: UPS - Ελλάδα
Ακολουθούν ορισμένες γενικές κατευθυντήριες οδηγίες συσκευασίας που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το δέμα σας για αποστολή.