Αρχαία Ελληνικά ονόματα για μαγαζιά

Το να έχετε ένα συναρπαστικό και ελκυστικό όνομα (ανεξάρτητα απο το αν θα επιλεχθεί μέσα απο μια λίστα με Αρχαία Ελληνικά ονόματα ή αφορά μια λέξη της νέας Ελληνικής γλώσσας ή ακόμα και Αγγλικής) για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον κόσμο του e-commerce αφού η σωστή επωνυμία είναι ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία για το e-shop σας. Όχι μόνο σας διαφοροποιεί από όλες τις άλλες επιχειρήσεις που μπορεί να βρει το κοινό σας, αλλά επίσης τονίζει την προσωπικότητα της επωνυμίας σας.

Ένα μοναδικό όνομα ξεχωρίζει στο μυαλό του κοινού-στόχου, δίνοντας περισσότερο βάθος στη μικρή επιχείρησή σας και ενισχύοντας τις πιθανότητές σας για ανάπτυξη (μην ξεχνάτε οτι πολλά μαγαζιά έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού με ένα όνομα που ξεχωρίζει και εμπνέει). Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα για να βρείτε το σωστό εμπορικό σήμα από το να πληκτρολογήσετε μερικές λέξεις-κλειδιά σε μια εταιρεία δημιουργίας ονομάτων. Αν θέλετε να ξεχωρίσετε στο Διαδίκτυο, χρειάζεστε ένα όνομα που είναι επώνυμο, ελκυστικό και σημαντικό.

Παράλληλα, βέβαια, η εύρεση του σωστού ονόματος για την επιχείρησή σας μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική και συχνά συγκεχυμένη εργασία. Μην προσπαθήσετε να βιαστείτε στη διαδικασία επιλογής του τέλειου ονόματος. Χρειάζεστε κάτι που να είναι brandable (κάτι που να εμνέει σιγουριά και να σας ξεχωρίζα απο τα υπόλοιπα μαγαζιά), διαθέσιμο, αξέχαστο, μοναδικό και γεμάτο νόημα. Εάν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε ένα ελκυστικό όνομα που πραγματικά μιλάει στο κοινό σας, τότε η δυνάμικη για το e-shop σας είναι ευοίωνη.

Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο υπάρχει στροφή προς τα αρχαία ελληνικά ονόματα και πολλοί από εσάς αναζητείτε και την ερμηνεία τους ώστε να ταιριάζει με το brand σας και το αντικείμενο ενασχόληση σας. Το κοινό συνήθως τατίζεται τόσο με τα ονόματα όσο και με το όνομα ενός brand. Βέβαια δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που επιλέγουν αρχαία ελληνικά ονόματα για να προσελκύσουν πελάτες στο εξωτερικό καθώς η αρχαία ελληνική ιστορία αποτελεί πόλο ελξης για πολλούς τουρίτσες.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα αρχαία ελληνικά ονόματα έχουν τη δική τους γοητεία, καθώς συνήθως κρύβουν και ένα πρόσωπο της μυθολογίας, με τις ιστορίες του οποίου έχουμε μεγαλώσει ή πιθανώς ακούσει κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ταυτόχρονα τα αρχαία ελληνικά ονόματα επιβιώνουν έως σήμερα είτε μέσω των βιβλίων ιστορίας, τα οποία είναι γεμάτα από σπουδαία ιστορικά πρόσωπα, είτε γιατί πολλοί συνεχίζουν να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα εμπνευσμένοι από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Τα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα, συγκεκριμένα, όχι μόνο θεωρούνται εντυπωσιακά, σε σημείο που τα συναντάμε ακόμα και στο εξωτερικό, αλλά δίνουν έμπνευση και σε πολλούς καλλιτέχνες οι οποίοι με τη σειρά τους τα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Παρακάτω αναφέρονται τα πιο συχνά ονόματα ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν.

Τα πιο διάσημα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Όπως αναφέρθηκε, πολλά γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Από αυτά φυσικά, μερικά είναι πιο δημοφιλή με αποτέλεσμα να ακούγονται τόσο συχνά που πολλές φορές ξεχνάμε την ιστορία ή τον μύθο που υπάρχει πίσω από αυτά. Ένα από τα πιο διάσημα αρχαία ελληνικά ονόματα είναι το Αφροδίτη, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Αθηνά.

Άλλα διάσημα αρχαία ελληνικά ονόματα γυναικών είναι το Αντιγόνη, το Ηρώ (αφιερωμένο στη Θεά Ήρα τη μητέρα των θεών και γυναίκα του Δία, το Καλλιόπη και το Τερψιχόρη, εμπνευσμένο από τις μούσες της αρχαιότητας. Άλλα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα είναι το Μυρτώ, το Ναυσικά, το Χαρά και το Πολυξένη, το οποίο σημαίνει «η πολύ φιλόξενη». Τέτοια ονόματα συνήθως δίνονται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον καλλωπισμό, όπως brand αρωμάτων ή ρούχων ή ακόμη και για καταλύματα.

Τα πιο παράξενα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Υπάρχουν σίγουρα πολλά γυναικεία ονόματα που πλέον τα θεωρούμε αρκετά συνηθισμένα. Παρόλα αυτά οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σίγουρα αρκετά ευφάνταστοι όχι μόνο στους μύθους που δημιούργησαν αλλά και στα ονόματα που έδιναν στα παιδιά τους. Η λέξη αράχνη δεν αποτελεί μόνο την ονομασία που δίνουμε στο γνωστό έντομο αλλά και γυναικείο όνομα στα αρχαία ελληνικά.

Ο μύθος της Αράχνης (Αρχαία Ελληνικά ονόματα και ιστορία)

Η Αράχνη σύμφωνα με το μύθο, υπήρξε εξαιρετική υφάντρα στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία πόλη της Κολοφώνος. Η ίδια μισούσε τις φήμες που έβγαζαν οι γύρω της, οι οποίοι απέδιδαν το ταλέντο της στη θεά Αθηνά.

Η Αθηνά ενοχλημένη από την αλαζονεία της νεαρής Αράχνης την προκάλεσε σε διαγωνισμό ύφανσης. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει το έργο της Αράχνης όπου η ίδια μέσα από τη δημιουργία της σατίριζε τους θεούς και τις επιθυμίες τους για θνητές γυναίκες. Βλέποντας το έργο της, η θεά Αθηνά εξοργίστηκε και την τιμώρησε μετατρέποντας την νεαρή κοπέλα σε αράχνη. Από εκεί πήρε και το όνομα του το γνωστό έντομο.

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως ο μύθος θα μπορούσε να γίνει εύκολα ταινία του Hollywood ενώ η νεαρή Αράχνη μάλλον κερδίζει το θαυμασμό μας ως μία από τις πιο ταλαντούχες «σχεδιάστριες» της εποχής. Αν διαλέγαμε λοιπόν ένα από τα παραπάνω γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα, τότε σίγουρα θα ήταν αυτό.

Αριστοκρατικά  γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Η αρχαία Ελλάδα όπως και ο ελλαδικός χώρος δράσης του πληθυσμού στην αρχαιότητα, η έκταση του οποίου ξεκινούσε από τον Λίβανο και την Αίγυπτο και έφτανε έως και την Ισπανία, ήταν ένας χώρος φυλετικών, σεξιστικών, αλλά και ταξικών διακρίσεων.

Πολλά από τα ονόματα που επιβίωσαν στο πέρασμα των αιώνων είναι αυτά ευγενών, βασιλέων και ισχυρών πολιτικών προσωπικοτήτων. Ίσως το πιο γνωστό από αυτά είναι το Ελένη, το οποίο μας ταξιδεύει στην Ιλιάδα του Ομήρου και την ωραία Ελένη, την ομορφότερη γυναίκα της αρχαιότητας. Στα αριστοκρατικά γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα ανήκει όμως και το Κλεοπάτρα.

Γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα και τέχνη

Ο χώρος της τέχνης, αρχαίας και σύγχρονης είναι γεμάτος χαρακτήρες εμπνευσμένους από την αρχαία Ελλάδα. Ονόματα όπως Ηλέκτρα, Άρτεμις και Περσεφόνη είναι λίγα από τα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα που συναντάμε σε πολλές επιχειρήσεις.

Photo by wu yi / Unsplash

Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που έχει δώσει ερεθίσματα και σε εταιρείες του εξωτερικού να δημιουργήσουν brand names με αρχαία ελληνική προέλευση. Εάν κάνετε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε ότι πολλές επιχειρήσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο εξωτερικό έχουν χρησιμοποιήσει αρχαία ελληνικά ονόματα για τα brand τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγκοσμίου φήμης εταιρεία Nike, της οποίας η ονοματοδοσία προέρχεται από την ομώνυμη Ελληνίδα θεά, τη Θεά της Νίκης.

Αφού βρείτε αυτά που σας αρέσουν, μπορείτε να κρατήστε την κύρια ρίζα ή την κατάληξη και να προσθέσετε το στίγμα της δικής σας επιχείρησης, κάνοντας διάφορες παραλλαγές. Τα αρχαία ελληνικά ονόματα θα μπορούσαν να είναι μία ωραία ιδέα σε όνομα για μαγαζί (η αλυσίδα με μαγαζιά) με χειροποίητα ρούχα ή κοσμήματα, ενώ στην Ελλάδα παρατηρούμε και σπάνια ονόματα ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν τα αρχαία ελληνικά στην επωνυμία τους.

Παρακάτω θα βρείτε και αρχαία ελληνικά ονόματα με την ετυμιολογία τους προκειμένω να πάρετε ιδέες για την ονοματοδοσία του brand σας στο e-commerce αλλά ακόμα και για μαγαζιά λιανικής:

 • ΑΛΚΗΣΤΙΣ – (αλκή+εστία) η χάρη της οικογενείας
 • ΑΛΚΜΗΝΗ – (αλκή+μήνη:σελήνη) η ακτινοβολούσα.
 • ΑΡΙΑΔΝΗ – (άρι: πολύ+αγνή) η αγνότατη
 • ΑΦΡΟΔΙΤΗ – (αφρός+αναδύω) η αφρογενής, η ωραιοτάτη.
 • ΔΙΩΝΗ – Κόρη του ΩΚΕΑΝΟΥ και της ΓΗΣ, μητέρα της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, επίσης και Διώνη – (εκ του Διός) η θεϊκή.
 • ΕΡΙΦΥΛΗ – (έρι:πολύ+φύλον) η έξοχη των γυναικών.
 • ΕΥΔΟΞΙΑ – (ευ+δόξα) η έχουσα καλή φήμη.
 • ΕΡΙΣ – Αδελφή του Άρη .
 • ΗΒΗ – (ήβη:ακμή) η πάντοτε θαλερή, νέα
 • ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ – (ίφι:ισχυρά+γίγνομαι) η πολύ ισχυρή.
 • ΚΑΛΙΑΝΔΗ – Νύμφη, γυναίκα του Αίγυπτου.
 • ΚΑΛΛΙΟΠΗ – (κάλλος+ωψ:οφθαλμός) η έχουσα ωραία μάτια.
 • ΚΑΛΛΙΡΟΗ – (καλώς+ρέω) η δροσερή ως καθαρό νερό.
 • ΚΛΕΙΩ – (κλέος) Η ένδοξη, Μούσα.
 • ΝΑΥΣΙΚΑ – (ναυς+καίνυμαι:υμνούμαι) η υμνούμενη από τους ναυτικούς.
 • ΝΕΦΕΛΗ – (νέφω:χύνω ύδωρ) η προσφέρουσα ζωογόνον ύδωρ.
 • ΠΗΝΕΛΟΠΗ (πήνη:υφάδι+λέπω:εκτυλίσσω) η καλλιτέχνις υφάντρια.
 • ΠΡΟΚΡΙΣ – Κόρη του Ερεχθέα.
 • ΠΑΣΙΦΑΗ – (γυναίκα του ΜΙΝΩΟΣ )
 • ΠΟΛΥΞΕΝΗ – (πολύ+ξενία) η πολύ φιλόξενη.
 • ΦΗΜΗ – (Φήμη) Θεά, προσωποποίησης της μεταδόσεως του λόγου.
 • ΧΡΥΣΥΙΣ – (χρυσός) η πολύτιμη, η χρυσαφένεια.

Η διαδικασία για την εύρεση ονόματος για το e-shop ή για ένα απο τα μαγαζιά σας μονό απλή δεν είναι, ωστόσο μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα παραπάνω αρχαία ελληνικά ονόματα και να παίξετε με τις καταλήξεις ή με την ετυμολογία τους ώστε να βρείτε το όνομα που θα αντιπροσωπεύει εσάς και το brand σας.

Αν τώρα ξεκινάς, ψάχνεσαι με τα μαγαζιά που υπάρχουν και προσπαθείς να κάνεις το επόμενο επιχειρηματικό σου βήμα (και να ανοίξεις ένα ή περισσότερα μαγαζιά) μην ξεχάσεις να δείς τα παρακάτω άρθρα απο το blog μας:

Έξυπνα ονόματα για e shop (Αναλυτικός οδηγός)
Ψάχνεις έξυπνα ονόματα για το e shop σου; Δες τον αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για να μάθεις πως να βρείς τα πιο έξυπνα ονόματα!
Τι μαγαζι να ανοιξω; (Όσα δεν θα ακούσεις συχνά)
Τι μαγαζι να ανοιξω; Είναι μια απο τι συχνές ερωτήσεις που έχουν φιλόδοξοι επιχειρηματίες! Η επιλογή σχετικά με το τι μαγαζι να ανοιξω δεν είναι απλή! Δες αναλυτικά τι θα πρέπει να ξέρεις!

Αν Ψάχνεσαι για ονόματα για μαγαζιά τότε δες και την υπηρεσία της Shiplemon που σε βοηθάει να στέλνεις δέματα απο το μαγαζί σου εύκολα και γρήγορα

Δεκάδες μαγαζιά χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για να οργανώσουν τις αποστολές των δεμάτων τους και να αυτοματοποιήσουν πολλές απο τις διαδικασίες τους γλιτώνοντας χρόνο και χρήματα!

Μάθε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση αποστολών για το ηλεκτρονικό (ή μή) μαγαζί σου, κάνοντας κλικ εδώ:

Διαχείριση αποστολών για eshop - Shiplemon
ShipLemon

ShipLemon

Athens, Greece

Μάθε τα τελευταία νέα για το Shiplemon.com και κάνε τις αποστολές εύκολες και γρήγορες!Στείλε το δέμα σου σήμερα μεσω του Shiplemon.com
Κάνε κλίκ