Αρχαία Ελληνικά ονόματα για μαγαζιά

Αρχαία Ελληνικά ονόματα για μαγαζιά

Το να έχετε ένα συναρπαστικό και ελκυστικό όνομα (ανεξάρτητα απο το αν θα επιλεχθεί μέσα απο μια λίστα με Αρχαία Ελληνικά ονόματα ή αφορά μια λέξη της νέας Ελληνικής γλώσσας ή ακόμα και Αγγλικής) για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον κόσμο του e-commerce αφού η σωστή επωνυμία είναι ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία για το e-shop σας. Όχι μόνο σας διαφοροποιεί από όλες τις άλλες επιχειρήσεις που μπορεί να βρει το κοινό σας, αλλά επίσης τονίζει την προσωπικότητα της επωνυμίας σας.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Ένα μοναδικό όνομα ξεχωρίζει στο μυαλό του κοινού-στόχου, δίνοντας περισσότερο βάθος στη μικρή επιχείρησή σας και ενισχύοντας τις πιθανότητές σας για ανάπτυξη (μην ξεχνάτε οτι πολλά μαγαζιά έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού με ένα όνομα που ξεχωρίζει και εμπνέει). Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα για να βρείτε το σωστό εμπορικό σήμα από το να πληκτρολογήσετε μερικές λέξεις-κλειδιά σε μια εταιρεία δημιουργίας ονομάτων. Αν θέλετε να ξεχωρίσετε στο Διαδίκτυο, χρειάζεστε ένα όνομα που είναι επώνυμο, ελκυστικό και σημαντικό.

Παράλληλα, βέβαια, η εύρεση του σωστού ονόματος για την επιχείρησή σας μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική και συχνά συγκεχυμένη εργασία. Μην προσπαθήσετε να βιαστείτε στη διαδικασία επιλογής του τέλειου ονόματος. Χρειάζεστε κάτι που να είναι brandable (κάτι που να εμνέει σιγουριά και να σας ξεχωρίζα απο τα υπόλοιπα μαγαζιά), διαθέσιμο, αξέχαστο, μοναδικό και γεμάτο νόημα. Εάν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε ένα ελκυστικό όνομα που πραγματικά μιλάει στο κοινό σας, τότε η δυνάμικη για το e-shop σας είναι ευοίωνη.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο υπάρχει στροφή προς τα αρχαία ελληνικά ονόματα και πολλοί από εσάς αναζητείτε και την ερμηνεία τους ώστε να ταιριάζει με το brand σας και το αντικείμενο ενασχόληση σας. Το κοινό συνήθως τατίζεται τόσο με τα ονόματα όσο και με το όνομα ενός brand. Βέβαια δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που επιλέγουν αρχαία ελληνικά ονόματα για να προσελκύσουν πελάτες στο εξωτερικό καθώς η αρχαία ελληνική ιστορία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίτσες.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα αρχαία ελληνικά ονόματα έχουν τη δική τους γοητεία, καθώς συνήθως κρύβουν και ένα πρόσωπο της μυθολογίας, με τις ιστορίες του οποίου έχουμε μεγαλώσει ή πιθανώς ακούσει κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ταυτόχρονα τα αρχαία ελληνικά ονόματα επιβιώνουν έως σήμερα είτε μέσω των βιβλίων ιστορίας, τα οποία είναι γεμάτα από σπουδαία ιστορικά πρόσωπα, είτε γιατί πολλοί συνεχίζουν να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα εμπνευσμένοι από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Τα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα, συγκεκριμένα, όχι μόνο θεωρούνται εντυπωσιακά, σε σημείο που τα συναντάμε ακόμα και στο εξωτερικό, αλλά δίνουν έμπνευση και σε πολλούς καλλιτέχνες οι οποίοι με τη σειρά τους τα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Παρακάτω αναφέρονται τα πιο συχνά ονόματα ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν.

Τα πιο διάσημα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Όπως αναφέρθηκε, πολλά γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Από αυτά φυσικά, μερικά είναι πιο δημοφιλή με αποτέλεσμα να ακούγονται τόσο συχνά που πολλές φορές ξεχνάμε την ιστορία ή τον μύθο που υπάρχει πίσω από αυτά. Ένα από τα πιο διάσημα αρχαία ελληνικά ονόματα είναι το Αφροδίτη, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Αθηνά.

Άλλα διάσημα αρχαία ελληνικά ονόματα γυναικών είναι το Αντιγόνη, το Ηρώ (αφιερωμένο στη Θεά Ήρα τη μητέρα των θεών και γυναίκα του Δία, το Καλλιόπη και το Τερψιχόρη, εμπνευσμένο από τις μούσες της αρχαιότητας. Άλλα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα είναι το Μυρτώ, το Ναυσικά, το Χαρά και το Πολυξένη, το οποίο σημαίνει «η πολύ φιλόξενη». Τέτοια ονόματα συνήθως δίνονται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον καλλωπισμό, όπως brand αρωμάτων ή ρούχων ή ακόμη και για καταλύματα.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Τα πιο παράξενα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Υπάρχουν σίγουρα πολλά γυναικεία ονόματα που πλέον τα θεωρούμε αρκετά συνηθισμένα. Παρόλα αυτά οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σίγουρα αρκετά ευφάνταστοι όχι μόνο στους μύθους που δημιούργησαν αλλά και στα ονόματα που έδιναν στα παιδιά τους. Η λέξη αράχνη δεν αποτελεί μόνο την ονομασία που δίνουμε στο γνωστό έντομο αλλά και γυναικείο όνομα στα αρχαία ελληνικά.

Εταιρείες με αρχαία Ελληνικά Ονόματα

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν αρχαία Ελληνικά ονόματα. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις πιο γνωστές εταιρείες με πιασάρικα αρχαία Ελληνικά ονόματα:

Nike

Nike photo for CouponHunt: https://couponhunt.org/store/nike/
Photo by wu yi / Unsplash

Η Nike είναι ίσως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολείται με αθλητικά προϊόντα καθώς και με παπούτσια που έχει βασίσει την ιστορία της σε αρχαίο Ελληνικό όνομα. Αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα "Νίκη" το οποίο όπως είναι γνωστό προέρχεται από την αρχαία Ελληνίδα θεά της Νίκης.

Όπως φαίνεται παραπάνω, ένα από τα βασικά στοιχεία για μια εταιρεία είναι φυσικά το όνομα και το brand της (και πολλές φορές όσο πιο απλά και πιασαρικα είναι τα ονοματα για μαγαζιά τόσο το καλύτερο). Η επιλογή ενός αρχαίου ονόματος για μια εταιρεία δείχνει τη σοφία, τη γαλήνη και την διαχρονική ιδέα που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία και προσδίδει πολλά θετικά τα οποία έρχονται από την αρχαία Ελλάδα και την αρχαιοελληνική ιστορία!

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Hermes bags

Αποτελεί ένα brand που παρέχει κάποιες απο τις πιό ακριβές τσάντες και αξεσουάρ στον κόσμο. Η αξία τους πολλές φορές ξεπερνά τις 5 και 10 χιλιάδες ευρώ! Ναι σωστά. Είναι μια εταιρεία που πουλάει τσάντες υψηλής αξίας έχοντας ένα αρχαίο Ελληνικό όνομα. Αυτά λοιπόν τα προιόντα με αρχαια ελληνικα ονόματα εμφανίζονται στα καλύτερα ξενοδοχεία και εταιρείες μόδας σε όλο τον κόσμο!

Tactfully adjusted to bring out the details of the aluminium pillars
–
Mainly influenced by bamboo scaffolding commonly seen here in 🇭🇰. These copper coloured anodised aluminium pillars stacks above the pre-existing facade. Enabling natural light to flood into the store.
Photo by nic chi / Unsplash

Ξενοδοχεία με Αρχαία Ελληνικά Ονόματα

Εκτός από τις εταιρείες, πλέον και σε Ξενοδοχεία συναντάμε εύηχα αρχαία ονόματα και αρχαίους Ελληνικούς μύθους! Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιες ιδέες για αρχαία Ελληνικά ονόματα για ξενοδοχεία που επικρατούν στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό:

  1. ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΝ Ξενοδοχείο (Απο τον θεό Ποσειδώνα)
  2. Σειρήνα ή Siren (αρχαία ελληνική μυθολογική μορφή)
  3. Xenia ή Ξενοδοχείο Ξένια (πολλές φορές γίνεται αναφορά και στην Φιλοξενία)
  4. Hermes (εμφανίζεται σε ξενοδοχεία και εταιρείες από τον θεό Ερμή)

Όπως βλέπετε λοιπόν υπάρχουν πολλά πιασάρικα και εύηχα ονόματα για μαγαζιά και ξενοδοχεία τα οποία έχουν ιδιαίτερο νόημα και ιστορία.

Ο μύθος της Αράχνης (Αρχαία Ελληνικά ονόματα και ιστορία)

Η Αράχνη σύμφωνα με το μύθο, υπήρξε εξαιρετική υφάντρα στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία πόλη της Κολοφώνος. Η ίδια μισούσε τις φήμες που έβγαζαν οι γύρω της, οι οποίοι απέδιδαν το ταλέντο της στη θεά Αθηνά.

Η Αθηνά ενοχλημένη από την αλαζονεία της νεαρής Αράχνης την προκάλεσε σε διαγωνισμό ύφανσης. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει το έργο της Αράχνης όπου η ίδια μέσα από τη δημιουργία της σατίριζε τους θεούς και τις επιθυμίες τους για θνητές γυναίκες. Βλέποντας το έργο της, η θεά Αθηνά εξοργίστηκε και την τιμώρησε μετατρέποντας την νεαρή κοπέλα σε αράχνη. Από εκεί πήρε και το όνομα του το γνωστό έντομο.

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως ο μύθος θα μπορούσε να γίνει εύκολα ταινία του Hollywood ενώ η νεαρή Αράχνη μάλλον κερδίζει το θαυμασμό μας ως μία από τις πιο ταλαντούχες «σχεδιάστριες» της εποχής. Αν διαλέγαμε λοιπόν ένα από τα παραπάνω γυναικεία αρχαία ελληνικά (και εύηχα) ονόματα, τότε σίγουρα θα ήταν αυτό.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Αριστοκρατικά  γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα

Η αρχαία Ελλάδα όπως και ο ελλαδικός χώρος δράσης του πληθυσμού στην αρχαιότητα, η έκταση του οποίου ξεκινούσε από τον Λίβανο και την Αίγυπτο και έφτανε έως και την Ισπανία, ήταν ένας χώρος φυλετικών, σεξιστικών, αλλά και ταξικών διακρίσεων.

Πολλά από τα (εύηχα) ονόματα που επιβίωσαν στο πέρασμα των αιώνων είναι αυτά ευγενών, βασιλέων και ισχυρών πολιτικών προσωπικοτήτων (τα οποία έξυπνα χρησιμοποιούνται πλέον σε εταιρείες και καταστήματα). Ίσως το πιο γνωστό από αυτά είναι το Ελένη, το οποίο μας ταξιδεύει στην Ιλιάδα του Ομήρου και την ωραία Ελένη, την ομορφότερη γυναίκα της αρχαιότητας. Στα αριστοκρατικά γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα ανήκει όμως και το Κλεοπάτρα.

Γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα και τέχνη

Ο χώρος της τέχνης, αρχαίας και σύγχρονης είναι γεμάτος χαρακτήρες εμπνευσμένους από την αρχαία Ελλάδα. Εύηχα Ονόματα όπως Ηλέκτρα, Άρτεμις και Περσεφόνη είναι λίγα από τα γυναικεία αρχαία ελληνικά ονόματα που συναντάμε σε πολλές επιχειρήσεις.

Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που έχει δώσει ερεθίσματα και σε εταιρείες του εξωτερικού να δημιουργήσουν brand names με αρχαία ελληνική προέλευση. Εάν κάνετε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε ότι πολλές επιχειρήσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο εξωτερικό έχουν χρησιμοποιήσει έξυπνα αρχαία ελληνικά ονόματα για τα brand τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγκοσμίου φήμης εταιρεία Nike, της οποίας η ονοματοδοσία (οπως αναφέρθηκε και παραπάνω) προέρχεται από την ομώνυμη Ελληνίδα θεά, τη Θεά της Νίκης.

Αφού βρείτε αυτά που σας αρέσουν, μπορείτε να κρατήστε την κύρια ρίζα ή την κατάληξη και να προσθέσετε το στίγμα της δικής σας επιχείρησης, κάνοντας διάφορες παραλλαγές. Τα αρχαία ελληνικά ονόματα θα μπορούσαν να είναι μία ωραία και έξυπνη ιδέα σε όνομα για μαγαζί (η αλυσίδα με μαγαζιά) με χειροποίητα ρούχα ή κοσμήματα, ενώ στην Ελλάδα παρατηρούμε και σπάνια (και εύηχα) ονόματα ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν τα αρχαία ελληνικά στην επωνυμία τους.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Παρακάτω θα βρείτε και αρχαία ελληνικά ονόματα με την ετυμολογία τους προκειμένω να πάρετε ιδέες για την ονοματοδοσία του brand σας στο e-commerce αλλά ακόμα και για μαγαζιά λιανικής:

  • ΑΛΚΗΣΤΙΣ – (αλκή+εστία) η χάρη της οικογενείας
  • ΑΛΚΜΗΝΗ – (αλκή+μήνη:σελήνη) η ακτινοβολούσα.
  • ΑΡΙΑΔΝΗ – (άρι: πολύ+αγνή) η αγνότατη
  • ΑΦΡΟΔΙΤΗ – (αφρός+αναδύω) η αφρογενής, η ωραιοτάτη.
  • ΔΙΩΝΗ – Κόρη του ΩΚΕΑΝΟΥ και της ΓΗΣ, μητέρα της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, επίσης και Διώνη – (εκ του Διός) η θεϊκή.
  • ΕΡΙΦΥΛΗ – (έρι:πολύ+φύλον) η έξοχη των γυναικών.
  • ΕΥΔΟΞΙΑ – (ευ+δόξα) η έχουσα καλή φήμη.
  • ΕΡΙΣ – Αδελφή του Άρη .
  • ΗΒΗ – (ήβη:ακμή) η πάντοτε θαλερή, νέα
  • ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ – (ίφι:ισχυρά+γίγνομαι) η πολύ ισχυρή.
  • ΚΑΛΙΑΝΔΗ – Νύμφη, γυναίκα του Αίγυπτου.
  • ΚΑΛΛΙΟΠΗ – (κάλλος+ωψ:οφθαλμός) η έχουσα ωραία μάτια.
  • ΚΑΛΛΙΡΟΗ – (καλώς+ρέω) η δροσερή ως καθαρό νερό.
  • ΚΛΕΙΩ – (κλέος) Η ένδοξη, Μούσα.
  • ΝΑΥΣΙΚΑ – (ναυς+καίνυμαι:υμνούμαι) η υμνούμενη από τους ναυτικούς.
  • ΝΕΦΕΛΗ – (νέφω:χύνω ύδωρ) η προσφέρουσα ζωογόνον ύδωρ.
  • ΠΗΝΕΛΟΠΗ (πήνη:υφάδι+λέπω:εκτυλίσσω) η καλλιτέχνις υφάντρια.
  • ΠΡΟΚΡΙΣ – Κόρη του Ερεχθέα.
  • ΠΑΣΙΦΑΗ – (γυναίκα του ΜΙΝΩΟΣ )
  • ΠΟΛΥΞΕΝΗ – (πολύ+ξενία) η πολύ φιλόξενη.
  • ΦΗΜΗ – (Φήμη) Θεά, προσωποποίησης της μεταδόσεως του λόγου.
  • ΧΡΥΣΥΙΣ – (χρυσός) η πολύτιμη, η χρυσαφένεια.

Η διαδικασία για την εύρεση (έξυπνου) ονόματος για το e-shop ή για ένα απο τα μαγαζιά σας μονό απλή δεν είναι, ωστόσο μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα παραπάνω αρχαία (και έξυπνα) ελληνικά ονόματα και να παίξετε με τις καταλήξεις ή με την ετυμολογία τους ώστε να βρείτε το όνομα που θα αντιπροσωπεύει εσάς και το brand σας (πάντα θα πρέπει να ψάχνετε και να παρατηρείτε πιασάρικα ονάματα για μαγαζιά)

Μαγαζιά με ονόματα θεών

Όπως θα παρατηρήσατε παραπάνω πολλές από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις αποτελούν ή σχετίζονται με εύηχα ονόματα θεών τα οποία ταιριάζουν πολύ σε μαγαζία καθώς και σε προιόντα. Πολλά λοιπόν μαγαζιά τόσο εστίασης όσο και επίπλων και design επιλέγουν ονόματα θεών καθώς συνήθως συνδέουν την ιστορία τους και τις παραλαγές του ονόματος με τις υπηρεσίες που παρέχει το κάθε μαγαζι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά έξυπνα ονόματα για μαγαζιά που περιέχουν ονόματα θεών ή αρχαίων εννοιών.

Αν τώρα ξεκινάς, ψάχνεσαι με τα μαγαζιά που υπάρχουν και προσπαθείς να κάνεις το επόμενο επιχειρηματικό σου βήμα (και να ανοίξεις ένα ή περισσότερα μαγαζιά) μην ξεχάσεις να δείς τα παρακάτω άρθρα από το blog μας:

Έξυπνα ονόματα για e shop (Αναλυτικός οδηγός)
Ψάχνεις έξυπνα ονόματα για το e shop σου; Δες τον αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για να μάθεις πως να βρείς τα πιο έξυπνα ονόματα!
Τι μαγαζι να ανοιξω; (Όσα δεν θα ακούσεις συχνά)
Τι μαγαζι να ανοιξω; Είναι μια απο τι συχνές ερωτήσεις που έχουν φιλόδοξοι επιχειρηματίες! Η επιλογή σχετικά με το τι μαγαζι να ανοιξω δεν είναι απλή! Δες αναλυτικά τι θα πρέπει να ξέρεις!

Αν Ψάχνεσαι για ονόματα για μαγαζιά τότε δες και την υπηρεσία της Shiplemon που σε βοηθάει να στέλνεις δέματα απο το μαγαζί σου εύκολα και γρήγορα

Δεκάδες μαγαζιά χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για να οργανώσουν τις αποστολές των δεμάτων τους και να αυτοματοποιήσουν πολλές απο τις διαδικασίες τους γλιτώνοντας χρόνο και χρήματα!

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου από το κατάστημά σου, το σπίτι σου ή το eshop σου ΣΗΜΕΡΑ!

Μάθε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση αποστολών για το ηλεκτρονικό (ή μή) μαγαζί σου!

Αρχαία Ελληνικά ονόματα ανδρών και γυναικών θα προστεθούν σύντομα στη λίστα!