Τι μαγαζι να ανοιξω; (Όσα δεν θα ακούσεις συχνά)

Τι μαγαζι να ανοιξω; (Όσα δεν θα ακούσεις συχνά)

Η απάντηση στην ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω σίγουρα δεν είναι μοναδική. Κάθε μαγαζί έχει τις ιδιαιτερότητές του και η απάντηση στην ερώτηση τι να ανοιξω κρύβει βαθύτερες ερωτήσεις που σχετίζονται με τις γνώσεις την εμπειρία σου και τι θέλεις να πετύχεις μέσα απο μια επιχείρηση.

Συνέχισε να διαβάζεις.

Κάτι που πρέπει να μάθεις είναι να μην φοβάσαι να ρωτάς και να μαθαίνεις. Έτσι λοιπον μην διστάσεις να μου στείλεις μηνυμα για να γνωριστούμε και να δούμε τι μαγαζι μπορείς να ανοιξεις και αν έχουν νόημα οι ιδέες που έχεις για την Ελλάδα!

Ναι ξέρω, θελεις να βγάλεις χρήματα. Όμως αυτο που ξεχνάς είναι οτι ένα μαγαζι δεν φτιάχνεται απο τη μια μέρα στην αλλη. Ακόμα και αυτά που φαίνονται οτι έκαναν μπάμ και ξαφνικά κάποιος έκανε μια μεγάλι επιτυχία, δεν ήταν απο τύχη (μονο). Υπήρχαν πολλά κομμάτια που πήγαν καλά. Ετσι η απάντηση στην ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω έχει πολλά και διαφορετικά κομμάτια που πρέπει να απαντηθούν.

Πάμε να τα δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε και σχετίζονται με την Ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω:

1. Τι επιχειρηση να ανοιξω με 50000 ευρω;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναρωτηθείς είναι αρχικά ποια είναι τα δικά σου skills. Ποιες δεξιότητες έχεις, που είσαι καλός, που έχεις εμπειρία ή τι είσαι παθιασμένος να κάνεις. Ετσι αν σου αρέσει πραγματικά κάτι, ακόμα και αν δεν έχεις τις δεξιότητες, θα ψάξεις, θα μάθεις, θα ρωτήσεις και θα βρείς τους κατάλληλους συνεργάτες που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις. Ετσι η απάντηση στην ερώτηση τι επιχείρηση να ανοίξω με 50000 ευρω, ουσιαστικά αποτελεί ερώτηση που έχει 3 βασικά κομμάτια:

  1. Σε τι είμαι καλος ωστε να αξιοποιήσω ένα αρχικό κεφάλαιο 50000 ευρώ
  2. Τι μου αρέσει να κάνω και θα τα δώσω όλα για να βρώ δεξιότητες και συνεργάτες που θα με πάνε μπροστά
  3. Τι είναι hot ή έχει έλλειψη στην αγορά που θέλω να δραστηριοποιηθώ και μπορεί να στηθεί με ένα αρχικό κεφάλαιο 50000 ευρώ ωστε να με βοηθήσει να ανοιξω την επιχείρηση μου

2. τι μαγαζι να ανοιξω με λιγα λεφτα

Ακόμα λοιπον και αν δεν έχεις συγκεκριμένο κεφάλαιο η απάντηση στην ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω έχει διάφορες πτυχές που θα πρέπει να σκεφτείς.

Πάμε να δούμε κάποιες ωραίες ερωτήσεις:

  1. Ποιους ανθρώπους ξέρω και τι δικτυο έχω που μπορεί να με βοηθήσει;
  2. Τι κάνω διαφορετικά από όλους ή τι ξέρω που δεν το ξέρουν άλλοι;
  3. Που είμαι πολύ καλός;
  4. Τι με παθιάζει και μπορώ να δουλέψω για τα επόμενα 5-10 χρόνια
  5. Τι είναι αυτό που ακόμα και αν αποτύχει δεν θα μετανιώσω (ποιο μαγαζι μπορώ να ανοιξω το οποίο θα με γεμίσει ενέργεια και πάθος ανεξάρτητα απο το αν θα καταφέρω να το μεγαλώσω και να το κάνω να πετύχει;)

3. Πως μπορώ να βρώ ιδέες για το τι μαγαζί να ανοιξω;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανοιξεις τα μάτια σου και να ψάξεις γύρω σου.

Το δέυτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δείς το πρόσφατο μας άρθρο σχετικά με κάποιες πολύ καλές ιδέες που απαντάνε στην ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω!

Τι επιχείρηση λείπει απο την ελλαδα (φοβερές ιδέες)
Μάθε στο σημερινό post τι επιχείρηση λείπει απο την Ελλάδα και πάρε φοβερές ιδέες για να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου με χαμηλο κεφάλαιο

Το επόμενο σημαντικό πριν να ανοιξεις ένα μαγαζι είναι να ψάξεις την αγορά και να μιλήσεις με κόσμο. Μην βιαστείς να προχωρήσεις καθώς μπορεί το μαγαζι που θα ανοιξεις να μην καταφέρει να επιβιώσει. Απο την άλλη πρέπει να γινει κατανοητό οτι επιχειρηματικότητα χωρις ρίσκο δεν υπάρχει. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αξιολογήσεις μια ευκαιρία για μια επιχείρηση, μια ιδέα ή ενα μαγαζι που θέλεις να ανοιξεις και να αποφασίσεις τελικά το εξής:

Αν ανοιξω ενα μαγαζι το οποίο κάνει το συγκεκριμένο πράγμα Χ τι αποτελέσματα μπορεί αυτο να έχει; Πόσο μεγάλη είναι η επιχειρημαντική κίνηση αυτή; Τι εισόδημα μπορεί να μου φέρει αν όλα πάνε τέλεια;

4. Τι μαγαζί μπορώ να ανοιξω με μικρό ρίσκο;

Η απάντηση είναι απλή. Πάντα υπάρχει ρίσκο. Απο την άλλη οταν έχεις τα skills συνήθως το να ανοιξεις ενα online μαγαζι (ενα ηλεκτρονικό κατάστημα για παράδειγμα) απαιτεί μικρότερο κεφάλαιο και έτσι δεν χρειάζεται να νοικιάσεις χώρο και να ανεβάσεις πολύ τα έξοδά σου.

Βέβαια αυτό δεν σημαινει οτι επειδή μπορώ να ανοιξω ένα μαγαζι online θα πιάσει και θα έχω χιλιάδες επισκέπτες. Απαιτούνται πολλά πράγματα για να το καταφέρει κάποιος αυτό οπως γνώσεις πάνω στο online marketing, budget για διαφημίσεις, εύρεση συνεργατών όπως της κατάλληλης κούριερ για το eshop σου και πολλά άλλα!

Ετσι η απάντηση στην ερώτηση τι μαγαζι να ανοιξω δεν είναι μοναδική. Εχει πολλές πλευρές τις οποίες θα πρέπει να εξερευνήσεις.

Έχω καθημερινά δεκάδες ιδέες οι οποίες όμως δεν σημαίνει οτι μπορούν να γινουν απο εμένα. Για διάφορους λόγους. Υπάρχει αυτο που λέμε founder fit δηλαδη κατα ποσο μια ιδέα είναι καλή για ένα συγκεκριμένο founder (ιδρυτή δηλαδή μιας εταιρείας)

Αν σε ενδιαφέρει να ξεκινήσεις ένα μαγαζί ή έχεις μια ιδέα και θέλεις να τη συζητήσουμε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζι μου για να δούμε που θα βρεις χρηματοδότηση, πως θα κάνεις τα επόμενά σου βήματα και πως θα συνεργαστούμε!