Πως να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο ebay

Πως να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο ebay

Για κάθε πωλητή του eBay που καταγράφει μείωση των πωλήσεων, υπάρχει ενας άλλος με κέρδη που ξεπερνάνε κάθε προσδοκία!

Εαν είσαι προμηθευτής στέλνοντας δέματα απο την Ελλάδα τότε είναι λογικό να αναρωτίεσαι πώς θα φτάσεις τον ένα και μοναδικό σου στόχο: Να αυξήσεις τις πωλήσεις σου και παράλληλα και το εισόδημά σου!

Πολλοί νομίζουν οτι μια πώληση στο eBay είναι απλά μια διαδικασία η οποία ξεκινάει απλά με το να τραβήξει κάποιος μερικές φωτογραφίες και να βάλει μια απλή και σύντομη περιγραφή.  Όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο ανταγωνισμός στο ebay ειναι μεγάλος  και για  να ξεχωρίσετε θα πρέπει να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές μας για να αυξήθουν οι πωλήσεις στο eBay!

1) Παροχή γρήγορης αποστολής με το eBay Guaranteed Delivery

Οποιοσδήποτε αγοράζει στο ebay ψάχνει πάντα για αντικείμενα με γρήγορο χρόνο αποστολής, και το eBay Guaranteed Delivery (eGD) το υπόσχεται αυτό.

Το eGD είναι μια δυνατότητα στο eBay που επιτρέπει στους αγοραστές της πλατφόρμας να φιλτράρουν τα αντικείμενα τα οποία ανητούν επιλέγοντας την επιλογή της εγγυημένης ημερομηνίας παράδοσης.

Επιλογή eGD απο τα φίλτρα του ebay για 3 μέρες delivery

Οι χρήστες του ebay έχουν έτσι την ελευθερία να επιλέξουν στην επιλογή της εγγυημένης παράδοσης 3 ημερών, η οποία βρίσκεται στα φίλτρα συνήθως στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Έτσι εαν θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις σου μπορείς να συμμετάσχεις στην κατηγορία της Εγγυημένης Παράδοσης του eBay ώστε να έχεις αύξηση της προβολής σου και εμφάνιση σε ενα μεγαλύτερο κοινό χρηστών που επιλέγει αυτή την επιλογή

2. Δώσε την επιλογή των δωρεάν μεταφορικών για να πάρεις το σήμα του "N Free"

Δωρεάν αποστολή δέματος

Ετσι προσφέροντας δωρεάν μεταφορική για την αποστολή του αντικειμένου που πουλάς, ενω η τελική τιμή μπορει να είναι ίδια οι χρήστες θεωρούν οτι προσφέρει μια παραπάνω διευκόλυνση για αυτούς και άρα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για να σε επιλέξουν!

3. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα keywords

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, το να χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις είναι ενα από τα πιό σημαντικά κομμάτια μιας πώλησεις. Οι χρήστες έχουν συνηθίσει να ψάχνουν μέσω της αναζήτησης. Έτσι για να εμφανιστείς στα αποτελέσματα του ebay θα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα keywords μέσα στην περιγραφή του αντικειμένου σου!

Το ebay δίνει μόνο 80 χαρακτήρες για τον τίτλο του αντικειμένου που έχετε προς πώληση οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για το πώς θα πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε. Σίγουρα δεν θα πρέπει να τους σπαταλήσετε σε φράσεις ή λέξεις που είναι παραπλανητικές, άσχετες με το αντικείμενο που πουλάτε ή πολύ γενικές και μη συγκεκριμένες.

Για να βρείτε τα κατάλληλα keywords είναι πολύ καλο πρώτα να δείτε τι keywords χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας που πουλάνε παρόμοια ή και ίδια προιόντα με εσάς.  Έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το τι κάνει ο ανταγωνισμός και μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς!

4. Χρησιμοποιήστε πολύ καλες φωτογραφιές

Σίγουρα το γνωρίζετε αλλά θα το ξαναπούμε! Χωρίς καλές φωτογραφίες οι πελάτες δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν. Εαν δεν έχετε αφιερώσει έστω λίγο χρόνο για να δείξετε καθαρά και απο όλες τις πλευρές το αντικείμενο που πουλάτε πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί οτι είναι πραγματικό, δεν έχει καποιο πρόβλημα και οτι σας ενδιαφέρει η ποιότητα;

Επιπλέον είναι σημαντικό να μην αντιγράφετε εικόνες απο άλλα αντικείμενα παρόμοια με το δικό σας καθως δεν μπορείτε έτσι να ξεχωρίσετε! Προσπαθήστε να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες και να δέιξετε το αντικέιμενο που πουλάτε όσο καλύτερα μπορείτε!

5. Στείλε τα δέματα σου με weship.gr

Αφού κάνεις τα παραπάνω θα πρέπει να σιγουρευτείς οτι τα δέματα θα φτάσουν γρήγορα στον πελάτη σου, προκειμένου να πάρεις μια πολύ καλή κρητική!

Για να στείλεις τα δέματά σου χρησιμοποίησε την υπηρεσία του weship για να συγκρίνεις τιμές και να βρείς τον καλύτερο τρόπο για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό!

Ξεκίνα εδώ: