Τι ειναι το Multi-Warehousing;

Τι ειναι το Multi-Warehousing;

Οι πολλαπλές αποθήκες επιτρέπουν την αποθήκευση προιόντων σε διαφορετικές τοποθεσίες ενω ταυτόχρονα υπάρχει ενας υπεύθυνος ο οποίος φροντίζει να γίνει όλη η διαδικασια σωστά απο την αρχή (όταν μια παραγγελία πληρώνεται στο eshop) μέχρι την αποστολή του στον αγοραστή.

Οταν λοιπον μια παραγγελία μπαίνει online σε ενα e-shop το κέντρο εκπλήρωσης της παραγγελιας (fulfillment center) το οποίο είναι πιο κοντά στον αγοραστή (στον πελάτη δηλαδή του e-shop ο οποίος έχει κάνει ηλεκτρονικά την παραγγελία) αναλάμβάνει να εκπληρώσει την αποστολή αυτή.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο η αποστολή ενος δέματος γίνεται απο το e-shop σου πολύ πιο γρήγορα αφού πλέον υπάρχουν πολλαπλά σημεία τα οποία αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν τις παραγγελίες και να στείλουν τα προιόντα σου, στους πελάτες σου.

Για να μάθεις για την εκπήρωση ενος δέματος δές τον σχετικό οδηγό που φτιάξαμε εδώ:

Τι είναι ένα κέντρο εκπλήρωσης (fulfillment center);
Τι είναι ένα κέντρο εκπλήρωσης (fulfillment center) και γιατί είναι σημαντικό; Πώς μπορεί να εκπληρώσει τις αποστολές του eshop σου; Δές περισσότερα...

Ποιά ειναι τα οφέλη απο μια multi-warehousing λύση;

Τα οφέλη απο την συνεργασία ενος e-shop με ενα 3PL και πολλαπλές αποθήκες αποστολής, είναι πολλά. Παρακάτω αναφέρουμε γιατι θα πρέπει να είναι κάτι που θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι, ειδικά αν ο όγκος αποστολών σου είναι μεγάλος.

Χρόνος εκπλήρωσης

Το Ecommerce στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αυξάνεται. Ολο και περισσότεροι καταναλωτές κάνουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικα. Το να έχει ενα e-shop γρήγορη αποστολή των προιόντων του, αποτελεί ενα μεγάλο πλεονέκτημα. Οι ιδιοι οι καταναλωτές όταν η αποστολή ενος προιόντος γίνεται γρήγορα, θέλουν να παραγγείλουν ξανα, ενω εαν οι παραγγελίες τους έχουν καθυστερήσει πολλές φορές περιμένουν. Εαν λοιπον το e-shop σου χρησιμοποιεί ενα μοντέλο multi-warehousing μπορείς πολύ εύκολα να νικήσεις και να υπερισχύσεις έναντι των παραδοσιακών online καταστημάτων τα οποία στέλνουν τα προιόντα τους απο μια μόνο τοποθεσία. Επιπλέον με τον τρόπο αυτόν μπορείς να ανταγωνιστείς τους υπάρχοντες retailers μιας περιοχής οι οποίοι στέλνουν γρήγορα τα προιόντα τους στην τοπική αγορά.

Χαμηλό Carbon Footprint και ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον

Στην περίπτωση μιας μονο αποθήκης όλες οι αποστολές θα πρέπει να γινουν ξεχωριστά πολλές φορές και να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στον καταναλωτή.

Ομως με το μοντέλο του multi-warehousing οπου χρησιμοποιούνται πολλαπλές αποθήκες, πλέον έχετε μια λύση η οποία είναι πολύ πιο φιλική στο περιβάλλον και την εκτιμούν πολύ οι νέοι αγοραστές που σέβονται το περιβάλλον και επιλέγουν εταιρείες που το κάνουν.  Σε προηγούμενο δημιοσίευμα μας ανακοινώσαμε οτι δωρίζουμε 1% κάθε αποστολής για να βοηθήσουμε το περιβάλλον οπότε το θεωρούμε πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά την διαδικασία εκπλήρωσης που έχετε επιλέξει.

Εκπλήρωση παραγγελιών ακόμα και για μεγάλο όγκο αποστολών

Ειδικά στην περίπτωση που στέλνετε αρκετές παραγγελίες σε όλο τον κόσμο, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή αυτή. Επιπλέον σε περιπτώσεις οπου υπάρχουν ειδικές μέρες οπως πχ Black friday η επιλογή αυτή θα σας βοηθήσει να στείλετε τις αποστολές σας και να τις εκπληρώσετε πολύ πιο γρήγορα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του μεγάλου ογκο.

Operations χωρίς προβλήματα και εκπλήξεις

Για να δουλέψει σωστά μια νεα αποθήκη απαιτούνται πολλά operations και προγραμματισμός όλης της διαδικασίας ωστε όλα τα κομμάτια να λειτουργήσουν το ένα μετά το άλλο σωστα.

Ετσι ειδικά για μια εταιρεία η οποία δεν εχει το know how για να οργανώσει μια αποθήκη ή δεν έχει μεγάλο budget για να το κάνει, η επιλογή του να κάνει outsource το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσει με πολλαπλές τοποθεσίες και εκπλήρωση των παραγγελιών σε πολλαπλά σημεία. Αυτό που βλέπουμε απο μεγάλες εταιρείες είναι οτι συνήθως αφού έχουν το volume των αποστολών και αρχίσουν να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με την οργάνωση μιας αποθήκη και την εκπλήρωση των παραγγελιών απο πολλαπλά σημεία, είναι μετά πιο εύκολο να ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους και σε ένα άλλο σημείο.

Αν ψάχνεις κούριερ για το e shop σου δές παρακάτω τον αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για να ξεκινήσεις!

Ψάχνεις Courier για το eshop σου;
Ψάχνεις Courier για eshop; Με το Weship.gr μπορείς να στείλεις εύκολα και γρήγορα το δέμα σου!