7 ασυνήθιστες Ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα

7 ασυνήθιστες Ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα

Πολλές φορές παρατηρούμε οτι ενώ υπάρχει η διάθεση για να ξεκινήσεις κάτι, δεν έχεις αρκετές ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα.Στο συγκεκριμένο άρθρο μαζέψαμε 7 ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να ξεκινήσεις

1. Ρούχα Second-Hand

Έχεις ακούσει για τα ρούχα Second-Hand; Είναι μια καλή ευκαιρία να επιχειρήσεις να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό κατάστημα. Ρούχα vintage, ρούχα μεταχειρισμένα ή που έχουν μείνει ξεχασμένα στην ντουλάπα μας αλλά και εκείνα που μας έχουν χαρίσει συγγενείς, φίλοι και φλερτάρουν με μια παλαιότερη κουλτούρα ... τώρα συγκεντρωμένα σε ένα μαγαζί.

Η όρεξη, το μεράκι και η έμπνευση που σου δημιουργεί η ιστορία που βρίσκεται πίσω από κάθε ρούχο θα σε βοηθήσει να οργανώσεις το δικό σου πρωτότυπο ηλεκτρονικό κατάστημα, να διαχωρίσεις τα ρούχα σύμφωνα με δικά σου κριτήρια, προτείνοντας εναλλακτικούς, διαφορετικούς τρόπους ένδυσης που σέβονται το περιβάλλον και μας μεταφέρουν στην παλιά εποχή.

Με αυτόν τον τρόπο απευθύνεσαι σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε φρέσκιες ιδέες, εκλεπτυσμένα κομμάτια, δίνοντας μια καινούρια νότα στην έννοια του ηλεκτρονικού καταστήματος.

ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- Second-Hand ρούχα- weship.gr

2. Άφισες

Οι ταινίες που βλέπουμε, τα αγαπημένα μας συγκροτήματα, οι τραγουδιστές και οι ήρωες παιδικών έργων είναι χαραγμένοι μέσα μας. Ένας τρόπος προκειμένου να νιώθουμε ότι βρίσκονται δίπλα μας κάθε στιγμή και αποτελούν έμπνευση για μας,είναι να τους συμπεριλάβουμε στη ζωή μας σε αφίσες.

Έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις ένα τέτοιου είδους κατάστημα, που να πουλάει αφίσες; Έχοντας συγκεντρώσει κάθε πιθανό είδος από τις παραπάνω κατηγορίες μπορείς να προσφέρεις τη δυνατότητα απόκτησης μίας ιδιαίτερης αφίσας που εκφράζει τον καθένα από εμάς, ομορφαίνοντας τους προσωπικούς μας χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεις την ευκαιρία για μια πιο άμεση, ποιοτική επιλογή με ποικιλία, ζωντάνα χρώματα, που απευθύνονται σε κάθε γούστο, μουσική επιλογή και βιώματα, παρέχοντας στον πελάτη σου όμορφες ιδέες σε ένα ευνοϊκό και ευδιάθετο περιβάλλον που σχετίζεται με την τέχνη και την ανάγκη να βρίσκεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Easily said this store has the best wall coverage of band and music posters I've seen. This one is in the bathroom and almost all pieces signed by the bands to East West themselves. Like a music museum.
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- Αφίσες - weship.gr

3. Συνδυασμοί Μπαχαρικών

Ας γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί! Έχεις σκεφτεί τι είναι αυτό που σου θυμίζει ένα μέρος που επισκέφτηκες και σε βοηθάει να ανακαλέσεις όλες τις όμορφες μνήμες; Μήπως είναι οι μυρωδιές;

Θες να βοηθήσεις τους ανθρώπους να πειραματιστούν με νέες μυρωδιές και γεύσεις; Αν είναι η απάντηση είναι ναι, τότε ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό κατάστημα, πουλώντας από τα πιο καθημερινά μέχρι τα πιο σπάνια μπαχαρικά.

Αν σκεφτούμε τα οφέλη ενός μπαχαρικού, με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι δημιουργούν μια ξεχωριστή γεύση σε κάθε πιάτο μας, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς λόγους. Η ιδέα αυτή μπορεί να επεκταθεί, πέρα από τη φαντασία σου.

Πουλώντας τα μπαχαρικά, μπορείς να προτείνεις ιδέες, συνδυασμούς και αναμείξεις τους, νόστιμες συνταγές, έχοντας κάτω από κάθε προϊόν μία μικρή ιστορία για την προέλευση του, τη χρησιμότητα και τις ευεργετικές του δράσεις.

Δώσε στην ιστοστελίδα σου μία σύνθετη γεύση και μυρωδιά, παντρεύοντας την ιστορία, με την μαγειρική και την ιατρική, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό τρόπο και εναλλάσσοντας κουλτούρες και πολιτισμούς.

An assortment of some of the essential Indian spices. 
Turmeric is essentially known for its ancient medicinal uses and is predominantly used in almost all kinds of food preparation in India.
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- Συνδυασμοί Μπαχαρικών - weship.gr

4. Πορτρέτα και Πίνακες

Αγαπάς τη ζωγραφική και την τέχνη; Είσαι καλλιτεχνική φύση; Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα;

Έκτος από την έκθεση των ήδη υπάρχοντων έργων σου, μπορείς να δίνεις την ευκαιρία στους πελάτες να πραγματοποιούν την πιο βαθιά καλλιτεχνική τους φαντασίωση. Η πλατφόρμα θα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε ο πελάτης να επιλέγει τα υλικά, τα χρώματα, το είδος της ζωγραφικής και συ ως ειδικός θα φτιάχνεις τον αγαπημένο του πίνακα.

Επίσης μπορούν να σου στέλνουν φωτογραφίες δικές τους ή αγαπημένων τους προσώπων και εσύ να προσπαθείς να τις αποτυπώσεις, δημιουργώντας ζωντάνα και όμορφα πορτρέτα. Μήπως ήρθε η ώρα να βοηθήσεις τους ανθρώπους να γεμίσουν τους προσωπικούς τους χώρους με το δικό τους γούστο και τη δική τους πινελιά;

Είσαι έτοιμος να βάλεις όλο σου το ταλέντο στην πιο απαιτητική αλλά ταυτόχρονα δημιουργική παραγγελία που θα γίνει; Βοήθησε τους γύρω σου να διαμορφώσουν τον ιδανικό χώρο γι'αυτούς, που θα τους ταξιδεύει σε μαγικά μέρη! Σκέψου το!

Man holds painted mess
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- Πορτρέτα- Πίνακες - weship.gr

5. 'Φιλικά' κοσμήματα

Από την αρχαιότητα, τα κοσμήματα αποτελούσαν μία μορφή ολοκλήρωσης μιας προσεγμένης εικόνας. Ιδιαίτερα για μια γυναικά, αποτελούν τον κατεξοχήν τρόπο ανάδειξης της εκλέπτυνσης, της ομορφιάς και της αρχοντιάς.

Μήπως ήρθε ο καιρός όμως να εξελίξουμε το είδος των κοσμημάτων; Βλέπεις τριγύρω σου αχρείαστα υλικά, ίσως αποτελούν σκουπίδια, ίσως απλά δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, ή μπορεί να τα έχεις αφήσει στην άκρη. Πόσο καλη είναι η σχέση σου με τα φυσικά υλικά και γενικότερα με τη φύση;

Τώρα μπορείς να συνδυάσεις κάθε τι που βλέπεις γύρω σου και να δημιουργήσεις μοναδικές επιλογές. Φύλλα, σπόροι, και κάθε λογής υλικό μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να φτιάξεις τα πιο σπάνια και ξεχωριστά κοσμήματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων, κάνοντας τους να μην μπορούν να αντισταθούν!

Με αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι λανσάρεις μία πιο πρωτοποριακή μέθοδο, χρησιμοποιείς φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και βοηθάς στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση τους. Είναι μια καλή επιλογή, εμπιστεύσου το καινούριο.

Your donations will help me invest in a new lens. Check a link to my full story in bio.
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- 'Φιλικά' κοσμήματα - weship.gr

6. Ιδιαίτερες πλεκτές τσάντες

Τι γνώμη έχεις για το πλέξιμο; Το θεωρείς ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο; Κι' όμως αν το σκεφτείς όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους και επανέρχονται, ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας. Συγκεκριμένα όταν κάτι είναι διαχρονικά όμορφο και ιδιαίτερο σίγουρα έχει μία θέση στην επικαιρότητα.

Πόσες φορές έχεις ακούσει γύρω σου, τόσο νεότερες αλλά και πιο μεγάλες γυναίκες να πλέκουν; Σίγουρα έχεις δει κάποια από τα δημιουργήματα τους και έχεις εκπλαγεί από την λεπτότητα, την ομορφιά και τη λεπτόμερεια που χαρακτηρίζει κάθε τους κίνηση.

Μήπως κι΄συ είσαι καλός στο πλέξιμο ή ξέρεις πολλούς τέτοιους ανθρώπους που το έχουν σαν χόμπυ για να περνάνε την ώρα τους; Ό,τι και να ισχύει, ήρθε η ώρα να υλοποιήσεις αυτή την ιδέα, φτιάχνοντας ένα ασυνήθιστα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όμορφα χρώματα, ποιοτικά υλικά, όρεξη, και μία πληθώρα ιδεών θα σε βοηθήσουν να επινοήσεις αλλά και να χρησιμοποιήσεις ό,τι στύλ τσάντας υπάρχει από τις πιο boho μέχρι τις πιο αυστηρές και απόλυτες. Μπες σε ένα χώρο που αγαπάς και νιώθεις ζωντανός, δημιουργικός και παραγωγικός.

Rattan round bags at a street shop
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα- Ιδιαίτερες τσάντες - weship.gr

7. Ηλεκτρονικό 'Πολυκατάστημα'- 'Παντοπωλείο'

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι ταχύτατοι και διαρκώς αυξανόμενοι. Πολλές φορές τα καταστήματα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές. Γι' αυτό δημιουργούνται τα πολυκαταστήματα που εξυπηρετούν μαζικές ανάγκες των πελατών τους, εξοικονομώντας κυρίως χρήματα.

Υπάρχει μια αντίστοιχη ενέργεια σε ηλεκτρονική μορφή; Συνδύασε ένα ευρύ φάσμα υλικών αγαθών τα οποία αφορούν το σπίτι, την προσωπική φροντίδα, τον κήπο, μικρά gadget και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και δώρα προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Έχεις την ευκαιρία να οργανώσεις το περιβάλλον του site σου, χωρίζοντας το σε κατηγορίες, συνδυάζοντας τα προϊόντα μεταξύ τους και προτείνοντας πρωτότυπες ιδέες σύμφωνα με τις οποίες ή αγορά του ενός θα συμπληρώνει την αγορά του άλλου προϊόντος.

Θα είναι ένα ξεχωριστό και ασυνήθιστο ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο θα δίνει το δικαίωμα στους πελάτες να εντοπίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό αρκετά από τα αντικείμενα που χρειάζονται, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν ατέρμονα σε ένα χαοτικό σύστημα. Τώρα είναι η στιγμή σου να ξεχωρίσεις και να πετύχεις!

Sunset over Posnania
ιδέες για ηλεκτρονικό κατάστημα-Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα-Παντοπωλείο - weship.gr

Πως θα βρείς τις καλύτερες ιδέες για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα;

Οι ιδέες που παραθέσαμε παραπάνω προφανώς δεν είναι απαραίτητα αυτες που θα υλοποιήσεις. Πως λοιπόν θα βρεις τις δικές σου ιδέες;

Δες παρακάτω τι θα πρέπει να δείς:

1. Μόδα και σύγχρονες προτιμήσεις

Ενημερώσου για τα καινούρια trends. Εστίασε σε ένα κύκλο θεμάτων που σε ενδιαφέρει και προσπάθησε να προβλέψεις τη μελλοντική ζήτηση και τις απαιτήσεις. Μπορείς να εγγραφείς σε κάποια blogs από τα οποία θα ενημερώνεσαι μέσω στατιστικών και σιγά σιγά θα είσαι θέση να φτιάξεις το ιδανικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

2. Ψάξε ποιές λέξεις- κλειδιά ψάχνει ο κόσμος

Προσπάθησε να δεις ποιες λέξεις αναζητούν περισσότερο οι χρήστες στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις τα πραγματικά ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μελλοντικών πελατών σου. Επίσης μπορείς να καταλάβεις και ποιες είναι οι ελλείψεις της σύγχρονης αγοράς και να στοχεύσεις στην ενδυνάμωση της.

3. Εξερεύνησε τα προϊόντα της Amazon

Εκμεταλλεύσου σωστά το περιβάλλον του Amazon. Μέσω αυτού μπορείς να δεις ποια είναι τα προϊόντα που πωλούνται περισσότερο. Έχοντας μια γενικότερη εικόνα γύρω από τα λεγόμενα ''most-sold items'', είσαι σε θέση να εξασφαλίσεις τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ηλεκτρονικού καταστήματος, απόλυτα συνυφασμένο τόσο με τις παροντικές, όσο και με τις μελλοντικές ανάγκες.

4. Πάρε τη γνώμη του ''κοινού''

Είναι η στιγμή που θα σε βοηθούσε να μιλήσεις με τον περίγυρο σου. Η προσωπική επαφή με έναν πιθανό μελλοντικό χρήστη είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα.

Ρώτα το φίλο σου, τον συγγενή σου ή έναν γνωστό σου  τι θα ήταν αυτό που θα του κινούσε το ενδιαφερόν και τι αποζητάει περισσότερο στο χώρο του διαδικτύου. Πιθανώς η ερώτηση μπορεί να είναι η εξής:

Τι είδους ηλεκτρονικό κατάστημα σου λείπει; Τι θα σε διευκόλυνε αν υπήρχε; Τι θα σε ενθουσίαζε;

Αυτές ήταν μερικές ιδέες οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως κατευθυντήριοι άξονες, αποτελώντας την αφετηρία για τη δημιουργία ενός δημιουργικού ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η δική σου φαντασία και σκέψη είναι αυτές που μπορούν να ολοκληρώσουν μια αρχική ιδέα. Σκέψου τις κλίσεις, τις δεξιότητες σου, καθώς και τις επιθυμίες των καταναλωτών και άδραξε τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.