Πως μπορώ να στείλω ενα δέμα απο το σπίτι μου (εύκολα και γρήγορα)

Πως μπορώ να στείλω ενα δέμα απο το σπίτι μου (εύκολα και γρήγορα)

Ήρθε η ώρα που πρέπει να στείλουμε ένα δέμα από το σπίτι αλλά δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε.

Έχουμε ζήσει ατέλειωτες ώρες στις ουρές στα ΕΛΤΑ ή στην ACS. Και όλα αυτά απλά για να στείλουμε ένα μικρό δέμα σε ένα φίλο, ή ένα μικρό δωράκι στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και το σημαντικότερο; Πάντα αναρωτιόμασταν: Άραγε έκανα την καλύτερη επιλογή; Βρήκα την καλύτερη τιμή; Θα φτάσει γρήγορα;

Πλέον με το Shiplemon η σύγκριση τιμών και η εύρεση του καλύτερου τρόπου για να στείλεις ένα δέμα, γίνεται εύκολα και γρήγορα online. Με μερικά κλικ μπορείς να συγκρίνεις τιμές και να επιλέξεις την καλύτερη εταιρεία. Ψάχνεις τρόπο να στείλεις το δέμα σου φθηνά;  Γρήγορα; Τώρα μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.



Πώς μπορώ να κάνω μια παραγγελία ώστε να έρθει η μεταφορική να παραλάβει ένα δέμα απο το σπίτι μου;

Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να συγκρίνεις τιμές και να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου ηλεκτρονικά στο Shiplemon, για να έρθει μια απο τις συνεργαζόμενες εταιρείες κούριερ ή μεταφορών, να παραλάβει το δέμα σου (Ναι, από το σπίτι σου!)

1) Κάνε κλικ εδώ για να μεταφερθείς στην ιστοσελίδα του Shiplemon.com

2) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βάζεις τον ταχυδρομικό κωδικό και στα δύο πεδια ( Παραλαβή απο και Αποστολή προς). Αφού το κάνεις αυτό θα δείς το κουμπί "Επόμενο" να αλλάζει χρώμα και να σου δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσεις παρακάτω.

3) Αφού βάλεις σωστά τις διευθύνσεις σου, ήρθε η ώρα να επιλέξεις διαστάσεις! Για να προχωρήσεις παρακάτω θα πρέπει να μας δώσεις μια περιγραφή για το τι ειναι αυτό που στέλνεις (για παράδειγμα, μια βαλίτσα με 3 πατελόνια και 5 μπλούζες. Προσπάθησε να είσαι αναλυτικός!). Στις περιπτώσεις που στέλνεις ένα δέμα στο εξωτερικό η περιγραφή αυτή (καθώς και άλλες πληροφορίες που θα αναφέρουμε παρακάτω) θα πρέπει να είναι στα αγγλικά.

4) Στο επόμενο βήμα (αφού έχεις επιλέξει στο βήμα 3 τις διαστάσεις και το βάρος του αντικειμένου σου) μπορείς να συγκρίνεις τιμές και να βρείς αυτό που σου ταιριάζει χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Shiplemon! Κάνοντας κλικ στα φίλτρα που βρίσκονται στα αριστερά μπορείς να αποφασίσεις ποιά επιλογή σε ενδιαφέρει.

5) Αφού κάνεις την επιλογή σου και αποφασίσης ποιά θα είναι η μεταφορική εταιρεία που θα κάνει την αποστολή σου, θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να πληρώσεις (είτε online είτε με τραπεζική κατάθεση)

6) Μόλις έρθει η παραγγελία σε εμάς, θα λάβεις σχετικό email επιβεβαίωσης καθώς και το έντυπο (ετικέτα αποστολής) το οποίο θα πρέπει να εκτυπώσεις και να τοποθετήσεις πάνω στο δέμα! Θα λάβεις σχετικές οδηγίες μέσω email οποτε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι!

Είσαι έτοιμος;

Στείλε σήμερα το πρώτο σου δέμα με Shiplemon!



Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να στείλει ένα δέμα. Απαντάμε στις ερωτήσεις που μας κάνετε για να κατανοήσετε πλήρως τη διαδικασία και τις δυνατότητες του Shiplemon

Ερώτηση 1: Θέλω να στείλω επιστρεφόμενα δέματα (δέματα που προκύπτουν απο τις αγορές που κάνω online). Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Shiplemon;

Βεβαίως! Το Shiplemon μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε επιστροφή ρούχων και παππουτσιών ή ακόμα και ηλεκτρονικών συσκευών. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε το κατάστημα για την επιστροφή και μετά να επισκευθείτε το Shiplemon προκειμένου να κανονίσετε την αποστολή σας.

Σε όλα τα στάδια της διαχείρισης αυτών των δεμάτων υπάρχει ιχνηλάτιση, μπορείτε δηλαδή με το μοναδικό tracking number που σας παρέχουμε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας, ωστε να γνωρίζετε σε ποιό στάδιο βρήσκεται η επιστοφή του αντικειμένου που έχετε αγοράσει.

Ερώτηση 2: Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Shiplemon για «Κατ’ Οίκον» Επίδοση;

Ναι. Τα δέματα παραδίδονται στην διεύθυνση που δηλώνεται για τον παραλλήπτη. Η διεύθυνση αυτή μπορεί να είναι η διεύθυνση μιας εταιρείας, μιας φοιτητικής εστίας ή μια μονοκατοικίας. Δεν υπάρχει δηλαδή περιορισμος ως προς τη διεύθυνση που θα πρέπει να συμπληρώσετε. Όλες οι αποστολές μας είναι αποστολές Πόρτα-Πόρτα δηλαδή γίνεται Κατ’ Οίκον παράδωση του δέματος στον παραλήπτη.

Ερώτηση 3: Είναι το δέμα μου ασφαλισμένο στην περίπτωση που χαθεί;

Η περίπτωση της ασφάλισης έχει τις δυο παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ασφάλιση απώλειας του αντικειμένου
  • Αφράλιση φθοράς/καταστροφής του αντικειμένου

Α. Στην περίπτωση της φθοράς ή καταστροφής του αντικειμένου κατα την μεταφορά του, εαν αποδειχθεί οτι η συσκευασία που κάνατε για το δέμα ήταν κατάλληλη μπορεί να καλυφθει μέχρι 80-100 ευρώ.

Αυτό σημαίνει οτι για να μπορείτε να διεκδικήσετε το οικονομικό αυτό ποσό θα πρέπει να βγάλετε τις παρακάτω φωτογραφίες πριν γίνει η αποστολή του δέματός σας:

  • Φωτογραφία του αντικειμένου εντός του χαρτοκιβωτίου/δέματος πριν να συσκευαστεί
  • Φωτογραφία του δέματος αφού έχει γίνει σωστή συσκευασία

Δηλαδή θα πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες  πριν και αφού γινει η συσκευασία προκειμένου να μπορεί να αποδειχθει ότι:

α) Το δέμα περιέχει ένα αντικείμενο το οποίο ήταν σε καλή κατάσταση και δεν είχε φθορές πριν μπει στην χαρτόκουτα

β) Η συσκευασία του δέματος ήταν η κατάλληλη για να αποσταλεί το δέμα με ασφάλεια στον τελικό προορισμό του.

Β. Για την περίπτωση της απώλεια ενος αντικειμένου το Shiplemon ασφαλίζει τα δέματα μεγάλης αξίας (άνω των 100 ευρώ) με το παρακάτω κόστος:

  • Δέμα αξίας 200 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 7 ευρώ
  • Δέμα αξίας 300 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 10 ευρώ
  • Δέμα αξίας 400 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 12 ευρώ
  • Δέμα αξίας 500 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 13 ευρώ
  • Δέμα αξίας 600 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 14 ευρώ
  • Δέμα αξίας 700 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 15 ευρώ
  • Δέμα αξίας 800 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 16 ευρώ
  • Δέμα αξίας 900 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 18 ευρώ
  • Δέμα αξίας 1000 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 20 ευρώ
  • Δέμα αξίας 2000 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 35 ευρώ
  • Δέμα αξίας 4000 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 50 ευρώ
  • Δέμα αξίας 5000 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 55 ευρώ
  • Δέμα αξίας 10000 ευρώ ασφαλίζεται με κόστος 80 ευρώ

Για να προχωρήσετε σε ασφάλιση ενός δέματος θα πρέπει να μας στείλετε μέσω email τις φωτογραφίες που αναφέρθηκαν παραπάνω (πριν και μετά τη συσκευασία των αντικειμένων του δέματος)

Ερώτηση 4: Έχω παραγγείλει απο το ιντερνέτ μια παραγγελία από χώρα του εξωτερικού. Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση κατα την είσοδο του δέματος μου στην Ελλάδα;

Αν έχετε κάνει μια παραγγελία από μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε υπάρχει η πιθανότητα με την είσοδο του στην Ελλάδα το δέμα να περάσει από τελωνειακή διασάφηση (κατα τη διαδικασία αυτή η αποστολή σας επιβαρύνεται με δασμούς ή άλλες χρεώσεις υπέρ τρίτων).

Αυτό ισχύει και στις περιπτώσεις οπου κάνετε αποστολές απο την Ελλάδα προς χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνήθως για δέματα χαμηλής αξίας (κάτω των 20-30 ευρώ) δεν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση, όμως στις περιπτώσεις που η αξία είναι μεγαλύτερη, είναι πιθανόν να υπάρξουν έξτρα χρεώσεις τελωνείου.

Για οποιαδήποτε απορία έχεις θα μας βρείς στο chat κάτω δεξία (μπλε κουμπί)

Ευχαριστούμε

Η ομάδα του Shiplemon.com