Τα 3 πράγματα που μάθαμε το 2020 - weship.gr

Τα 3 πράγματα που μάθαμε το 2020 - weship.gr

Oι ώρες έχουν ξεκινήσει να μετράνε αντίστροφα, το 2020 θα μας αποχαιρετήσει και ένα νεο έτος θα έρθει. Σκεφτήκαμε να αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές τι μάθαμε, τι πήραμε απο το 2020 και τι έρχεται το 2021!

Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όσο προσπαθούμε και δεν τα παρατάμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τον κόσμο γύρω μας, να φέρουμε νέες ιδέες και να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη.

Αυτό κάνουμε στο weship. Προσπαθούμε να κάνουμε ενα κομμάτι απο την καθημερινότητά μας καλύτερο. Παρακάτω αποτυπώνουμε τα 3 σημαντικότερα μαθήματα απο το 2020:

1. Οταν υπάρχει κρίση υπάρχουν και ευκαιρίες

Πολλές φορές κάναμε αυτή τη συζήτηση το 2020. Ηταν ένα έτος πολύ περίεργο για όλους. Κλεισμένοι στα σπίτια μας πολλές φορές συζητούσαμε για το που θα πάει όλο αυτό, πότε θα τελειώσει, ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Μέσα σε αυτές τις συζητήσεις άρχισαν ομως να φαίνονται και οι ευκαιρίες. Αφου όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αρχίζουν οι ανάγκες να διαφοροποιούνται. Αρχίζουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Ετσι ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πόσο σημαντικό θα ήταν να μπορεί κάποιος να στείλει ένα δέμα απο το σπίτι του, εύκολα και γρήγορα, χώρις να χρειάζεται να τρέχει, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει 30 λεπτά στο τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με μια εταιρεία μεταφορών. Μέσα σε μερικά κλίκ να μπορεί να προγραμματίσει την αποστολή του.

Αύτο ήταν που κάναμε πράξη λοιπόν. Έτσι γεννήθηκε το weship. Απο μια ανάγκη που γεννηθηκε μέσα στην κρίση αυτή. Αυτό είδαμε. Οταν υπάρχει κρίση υπάρχουν και ευκαιρίες...

2. Οταν υπάρχει στόχος και αφοσίωση όλα τα προβλήματα μπορείς να τα ξεπεράσεις

Πολλοί μας ρωτάνε: Πόσο εύκολο ήταν να δημιουργήσετε το weship;

Φυσικά υπήρχαν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και ακόμα και σήμερα κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε. Ολοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές κούριερ, τα προβλήματα που έχουν και τις καθυστερήσεις.

Έτσι απο την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε γνωρίζαμε οτι η δημιουργία του weship θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά. Αλλά αυτό δεν μας φόβισε.  

3. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις είναι να ακούς

Οσο δημιουργούσαμε το weship, μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να ακούς, να δέχεσαι κριτική και να σκέφτεσαι ξανά και ξανά αν αυτό που φτιάχνεις λύνει την ανάγκη του πελάτη σου. Βέβαια είναι σημαντικό να μην κινείσαι δεξιά και αριστερά. Κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες (ενα eshop που στέλνει 100 δέματα το μήνα έχει διαφορετικές απαιτήσεις απο ένα ιδιώτη που στέλνει 5 δέματα το μήνα) οπότε είναι σημαντικό να ακούς όλες τις πλευρές και να αποφασίζεις ποιά ειναι τα επόμενα βήματα για να πετύχεις το όραμα και τους στόχους σου.

Κλείνοντας το 2020 και τι έρχεται το 2021

Το 2020 ήταν λοιπόν για εμάς ένα έτος με πολλά μαθήματα, σκέψεις, ιδέες και αλλαγές. Για το νέο έτος ετοιμάζουμε πολλά πράγματα και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο κόσμος αγάπησε το weship και μας βοηθάει κάθε μέρα να το βελτιώσουμε. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις αποστολές δεμάτων εύκολες, γρήγορες και διασκεδαστικές.

Απο όλη την ομάδα του weship,

ευχές για ενα ευτυχισμένο νέο έτος!

Η ομάδα του Weship.gr