Αποστολή δώρων με κούριερ (αναλυτικός οδηγός)

Αποστολή δώρων με κούριερ (αναλυτικός οδηγός)
Photo by Edgar Soto / Unsplash

Για να στείλετε δώρα χρησιμοποιώντας έναν μεταφορέα, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιον μεταφορέα θα χρησιμοποιήσετε. Ορισμένοι δημοφιλείς μεταφορείς είναι η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS), η FedEx και η UPS. Μόλις επιλέξετε έναν μεταφορέα, μπορείτε συνήθως να στείλετε δώρα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του μεταφορέα και δημιουργώντας μια ετικέτα αποστολής. Θα πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση του παραλήπτη και το βάρος και τις διαστάσεις του πακέτου. Στη συνέχεια, μπορείτε να παραδώσετε το πακέτο σε μια τοποθεσία που δέχεται πακέτα για τον συγκεκριμένο μεταφορέα ή να κανονίσετε να το παραλάβει ο μεταφορέας από την τοποθεσία σας.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων

Τι είδους δώρα μπορώ να στείλω με κούριερ;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί για τα είδη των δώρων που μπορούν να αποσταλούν με courier. Ωστόσο, ορισμένοι μεταφορείς ενδέχεται να έχουν περιορισμούς στους τύπους αντικειμένων που μπορούν να αποσταλούν, όπως αντικείμενα που θεωρούνται επικίνδυνα ή ευπαθή.

Καλό θα ήταν να ελέγξετε με τον μεταφορέα που χρησιμοποιείτε για να δείτε αν υπάρχουν περιορισμοί στους τύπους των δώρων που μπορούν να αποσταλούν. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να στείλετε τους περισσότερους τύπους δώρων μέσω μιας εταιρείας ταχυμεταφορών, συμπεριλαμβανομένων ειδών όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα αντικείμενα μικρού έως μεσαίου μεγέθους.

Ορισμένοι μεταφορείς μπορεί επίσης να σας επιτρέπουν να στέλνετε μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως έπιπλα, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μεταφορέα για να δείτε αν προσφέρει αυτή την υπηρεσία και ποιοι είναι οι περιορισμοί.

Αποστολή δώρων με κούριερ - Shiplemon.com

Ιδέες για αποστολή εταιρικών δώρων

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες για εταιρικά δώρα και η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό της εταιρείας σας και τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για εταιρικά δώρα:

Δωροκάρτες: Οι δωροκάρτες είναι μια ευέλικτη και βολική επιλογή για εταιρικά δώρα. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία καταστημάτων λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων πολυκαταστημάτων, εστιατορίων και ηλεκτρονικών καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων

Εξατομικευμένα αντικείμενα: Τα εξατομικευμένα αντικείμενα, όπως επώνυμα στυλό, κούπες ή μπλουζάκια, μπορούν να αποτελέσουν ένα προσεγμένο και μοναδικό δώρο. Τα αντικείμενα αυτά μπορούν να προσωποποιηθούν με το λογότυπο της εταιρείας σας ή με ένα ειδικό μήνυμα.

Δώρα εμπειρίας: Τα δώρα εμπειρίας, όπως εισιτήρια για μια αθλητική εκδήλωση ή ένα μάθημα μαγειρικής, μπορούν να αποτελέσουν μια διασκεδαστική και αξέχαστη επιλογή. Αυτά τα δώρα επιτρέπουν στον παραλήπτη να δοκιμάσει κάτι νέο και να απολαύσει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Δώρα υγείας και ευεξίας: Τα δώρα υγείας και ευεξίας, όπως συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, βιβλία ευεξίας ή υγιεινά σνακ, μπορούν να αποτελέσουν ένα πρακτικό και ευπρόσδεκτο δώρο. Αυτά τα δώρα μπορούν να βοηθήσουν τον παραλήπτη να διατηρήσει την υγεία και την ευεξία του.

Φιλανθρωπικές δωρεές: Εάν η εταιρεία σας έχει φιλανθρωπικό προσανατολισμό, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μια δωρεά στο όνομα του παραλήπτη σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Αυτό μπορεί να είναι ένα ουσιαστικό και εντυπωσιακό δώρο που υποστηρίζει έναν καλό σκοπό.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων

Γιατί να στείλεις τα δώρα σου μέσα από μια πλατφόρμα με όλες τις εταιρείες κούριερ;

Μια πλατφόρμα συγκέντρωσης όλων των εταιρειών κούριερ (όπως το shiplemon.com)  είναι ένας δικτυακός τόπος ή μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να συγκρίνετε και να επιλέξετε διαφορετικούς μεταφορείς για τις μεταφορικές σας ανάγκες. Αυτό μπορεί να είναι μια βολική επιλογή για την αποστολή δώρων, επειδή σας επιτρέπει να συγκρίνετε τις τιμές και τις υπηρεσίες από διαφορετικούς μεταφορείς για να βρείτε την καλύτερη επιλογή για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Επιπλέον, μια πλατφόρμα συγκέντρωσης μεταφορέων μπορεί να προσφέρει εκπτώσεις ή άλλα οφέλη στα οποία δεν θα είχατε πρόσβαση αν χρησιμοποιούσατε έναν μόνο μεταφορέα. Η χρήση μιας πλατφόρμας συγκέντρωσης φορέων μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια, καθώς σας επιτρέπει να συγκρίνετε και να επιλέξετε έναν φορέα από ένα κεντρικό σημείο, αντί να χρειάζεται να επισκέπτεστε τους ιστότοπους πολλών φορέων.

Ιδιαίτερα δώρα για να στείλεις σε φίλους και αγαπημένους στο εξωτερικό

Μπορείτε να στείλετε διάφορα δώρα από την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπως προϊόντα τοπικής καλλιέργειας, καλλιτεχνικά έργα, καλλυντικά, και γαστρονομικά προϊόντα. Μπορείτε επίσης να στείλετε βιβλία, μουσική, ή άλλα προϊόντα που κατασκευάζονται στην  Ελλάδα όπως ιδιαίτερα κεραμικά, παραδοσιακά προϊόντα (για παράδειγμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως την Κρήτη ή αλλά νησιά που έχουν τοπικά προϊόντα όπως παξιμάδι, κράκερς, σπιτικά μακαρόνια και άλλα τρόφιμα!)

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων

Πως μπορώ να τυλίξω ένα δώρο;

Πριν την αποστολή ενος δώρου, θα πρέπει να το τυλίξετε! Για να τυλίξετε ένα δώρο, θα χρειαστείτε ένα κουτί ή μία χαρτόκουτα στο οποίο θα τοποθετήσετε το δώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί που έχετε ήδη στο σπίτι, ή να αγοράσετε ένα καινούργιο. Μπορείτε επίσης να βρείτε ενα κουτί ή χαρτόκουτα για δώρα σε καταστήματα ειδών για το σπίτι ή καταστήματα για τυλίγματα δώρων. Επιπλέον θα χρειαστείτε ειδικό χαρτί για περιτύλιγμα του δώρου. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποείτε ένα γυαλιστερό χαρτί

Για να τυλίξετε ένα δώρο, θα χρειαστείτε ένα κουτί ή μια τσάντα για να τοποθετήσετε το δώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί ή τσάντα που έχετε ήδη στο σπίτι ή μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε κουτιά και τσάντες δώρων σε καταστήματα οικιακών ειδών ή καταστήματα που ειδικεύονται σε προμήθειες περιτυλίγματος. Μόλις έχετε ένα κουτί ή μια τσάντα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τυλίξετε το δώρο σας: Τοποθετήστε το δώρο σας μέσα στο κουτί ή την τσάντα και κλείστε το καλά.

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος στο κατάλληλο μέγεθος για το δώρο σας. Θα χρειαστείτε αρκετό χαρτί για να καλύψετε ολόκληρο το κουτί ή την τσάντα, καθώς και λίγο επιπλέον για να διπλώσετε στις άκρες.

Τοποθετήστε το δώρο στο κέντρο του χαρτιού περιτυλίγματος και φέρτε τις πλευρές του χαρτιού επάνω και πάνω από το δώρο, διπλώνοντας τις άκρες για να δημιουργήσετε μια άνετη εφαρμογή. Χρησιμοποιήστε ταινία για να στερεώσετε τις άκρες του χαρτιού περιτυλίγματος στη θέση τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανή ή διακοσμητική ταινία, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να προσθέσετε μια τελευταία πινελιά, μπορείτε να δέσετε μια κορδέλα ή κορδόνι γύρω από το δώρο ή να επισυνάψετε μια ετικέτα δώρου με το όνομα του παραλήπτη. Με λίγη εξάσκηση, θα μπορείτε να τυλίξετε ένα δώρο γρήγορα και τακτοποιημένα, δημιουργώντας μια όμορφη παρουσίαση για τον παραλήπτη σας.

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων

Τέλος στείλτε το δέμα σας με το Shiplemon

Αποστολή δώρων με κούριερ - Shiplemon.com

Υπολογισμός κόστους για αποστολή δώρων