Έτοιμα πακέτα e shop (Αναλυτικός οδηγός)

Ψάχνεις έτοιμα πακέτα e shop για να ξεκινήσεις το δικό σου e shop; Στο παρακάτω άρθρο συγκεντρώσαμε όλες τις ερωτήσεις για να κάνεις σωστή επιλογή και να αποφύγεις τα λάθη!

Τι είναι τα “έτοιμα πακέτα eshop”;

Τα έτοιμα πακέτα e-shop  αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις eshop που περιλαμβάνουν ένα σύνολο απο υπηρεσίες και συνήθως αποτελούν έτοιμα πακέτα με πολλά διαφορετικά μέρη για να βοηθήσουν γρήγορα κάποιος να ξεκινήσει με την κατασκευή eshop, την αγορά domain (όνομα και ιστοσελίδας για το eshop) και πολλά άλλα εργαλεία για διαχείριση παραγγελιών και αποστολών δεμάτων φυσικά ανάλογα με τις απαιτήσεις και το μέγεθος μιας επιχείρησης.

Τι περιλαμβάνουν συνήθως τα έτοιμα πακέτα eshop;

 1. Κατοχύρωση του domain name
 2. Επιλογή cms (content management system)
 3. Την ολοκληρωτική διαμόρφωση της εικόνας του site
 4. Το web hosting (την φιλοξενία δηλαδή της ιστοσελίδας για να είναι διαθέσιμη και να μπορούν να την επισκευθούν οι επισκέπτες σας)
 5. Επιπλέον υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας (στην κατηγορία αυτή υπάρχουν διάφορα plugins και πρόσθετα τα οποία μπορούν να κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και να αυτοματοποιήσουν κάποιες διαδικασίες, αυξάνοντας παράλληλα την ικανοποίηση των πελατών σας
 6. Αυτόματη τιμολόγηση και Σύνδεση με την ΑΑΔΕ
 7. Αυτόματη δημιουργία voucher για σύνδεση με την κούριερ
 8. Διαχείριση επιστροφών για το eshop σου

Τα συνδρομητικά πακέτα eshop είναι στην ουσία μια βάση, πάνω στην οποία πραγματοποιείται η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ουσιαστικά λοιπον αποτελούν έτοιμα templates (πρότυπα) πάνω στα οποία θα χτιστεί το δικό σας e-shop και έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα προγραμμματιστή για να στήσει το eshop απο την αρχή αφού υπάρχουν πολλά έτοιμα πακέτα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το e shop σας και έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές!

Τι θα πρέπει να προσέξω στα έτοιμα πακέτα eshop;

Ένα απο τα μεγαλύτερα λάθη που γίνεται όταν ξεκινάει κάποιος το δικό του eshop είναι να συγκρίνει τις διαφορετικές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά μόνο με βάση την τιμή τους. Όμως όλα αυτά τα έτοιμα πακέτα έχουν λεπτομέρειες που είναι πολύ σημαντικές για την επιλογή (και σχετίζονται πολύ με το τι κάνει το δικό σου e shop).

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα απο τα έτοιμα εκει έξω πακέτα:

 1. Κάθε πακέτο hosting συνήθως σχετίζεται με την μνήμη και την ταχύτητα του eshop μας. Αυτό σημαίνει οτι αν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε ένα eshop με χιλιάδες προιόντα, μπορεί το φθηνότερο πακέτο να μην είναι ιδανικό για εμάς.
 2. Οταν γίνεται εγγραφή σε κάποιο απο τα έτοιμα πακέτα συνήθως αναφέρεται αν αυτο περιλαμβάνει και την εγγραφή domain name (την επιλογή ονόματος) και ποιο είναι το κόστος. Μην ξεχνάτε οτι μπορεί να είναι πιο συμφέρον να βρείτε και να πληρώσετε το domain (το όνομα του eshop σας) απο κάποια άλλη ιστοσελίδα.
 3. Τεχνική Υποστήριξη: Πολλά έτοιμα πακέτα eshop παρέχουν τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου ή email ενώ άλλα παρέχουν βασική υποστήριξη μέσω ticket. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις κάποιον πάντα έτοιμο να βοηθήσει, ίσως (τουλάχιστον για τα πρώτα βήματα του eshop σου) να έχει νόημα να αγοράσεις ένα λίγο πιο ακριβό πακέτο στο οποίο όμως θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις ερωτήσεις και να λάβεις υποστήριξη όταν θα υπάρξει κάποια ερώτηση ή κάποιο πρόβλημα (το οποίο είναι το μόνο σίγουρο ειδικά άν κάνεις αρκετές αλλαγές στο eshop σου)
 4. Πληρωμές στο eshop: Πολλά έτοιμα πακέτα δίνουν τη δυνατότητα να διασυνδέσεις την τράπεζά σου ή κάποια πλατφόρμα πληρωμών (όπως το stripe ή το paypal) και δίνουν τη δυνατότητα να έχεις κουπόνια.
 5. Τρόποι αποστολής δεμάτων: Δες αν η πλατφόρμα σου επιτρέπει να διασυνδέσεις λύσεις για διαχείριση των αποστολών με κούριερ όπως το Shiplemon.com
 6. Διαχείριση επιστροφών: Δες αν η πλατφόρμα έχει κάποια πακέτα στα οποία επιτρέπει να διασυνδέσεις λύσειςς για διαχείριση των επιστροφών σου όπως αυτή που παρέχει το Shiplemon.com

Πως μπορεις να διασυνδέσεις το eshop σου με κούριερ;

Ωραία! Έχω επιλέξει ένα απο τα έτοιμα πακέτα για το eshop μου! Τι κάνω με τις αποστολές των δεμάτων μου και τις κούριερ; Πως θα βγάλω άκρη;

Το Shiplemon έχει μοναδικά έτοιμα πακέτα που σου δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείς όλες τις αποστολές σου απο ένα διαχειριστικό εργαλείο για όλες τις κούριερ, να δημιουργήσεις αυτόματα τα voucher σου (τις ετικέτες αποστολής που απαιτούνται απο τις κούριερ για να στείλεις το δέμα σου) και να γλιτώσεις χρόνο και χρήματα για το e shop σου!

Έχεις απορίες σχετικά με τα έτοιμα πακέτα που παρέχει το shiplemon για διαχείριση των αποστολών του eshop σου;

Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε!

Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο blog μας για να ενημερώνεσαι και να βελτιώνεις το e shop σου!

Γιώργος Αυγενάκης

Γιώργος Αυγενάκης

Το ShipLemon είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα διαχείρισης αποστολών στην Ελλάδα. Βάλε σε τάξη τις αποστολές σου σήμερα!

Μάθε τα τελευταία νέα για το Shiplemon.com και κάνε τις αποστολές εύκολες και γρήγορες!Στείλε το δέμα σου σήμερα μεσω του Shiplemon.com
Κάνε κλίκ