Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου 2022

Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου 2022

Απο τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως & την Κυριακή 10 Απριλίου το ηλεκτρονικό εμπόριο γιορτάζει! Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) για ακόμα μια χρονία (ξεκινώντας απο το 2013) με ενθουσιασμό ξεκινάει ξανα!

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζεις τόσο ως καταναλωτής αλλά και ως ηλεκτρονικό κατάστημα για την εβδομάδα αυτή και πως μπορείς να την αξιοποιήσεις στο μέγιστο!

Στο παρακάτω άρθρο εξηγούμε:

  • Τι είναι η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου;
  • Πότε ξεκινά η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου;
  • Τι δράσεις θα γίνουν κατα την διάρκεια της Εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου;
  • Τι υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω στο eshop μου;
  • Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου;

Τι είναι η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου;

Η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί μια γιορτή του Ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου, και αποτελεί θεσμό που στοχεύει στο να δώσει κίνητρα στους καταναλωτές της Ελλάδας για να ψωνίζουν online!

Τι σημαίνει αυτο;

Η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου δείχνει μέσα απο διάφορες καμπάνιες και ενημερώσεις τα πολλαπλά πλεονεκτήματα των online αγορών, και  δίνει βαρύτητα στην εκπαίδευση και ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν (σε σχέση με την ασφάλεια, ταχύτητα κκαι λειτουργία των online αγορών).

Πότε ξεκινά η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου;

Η  Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Απριλίου. Η Εβδομάδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα της  Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με θέμα:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψωνίζεις online!

Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται λοιπόν κάποιοι απο τους σημαντικούς λόγους γιατί κάποιος να ψωνίζει online!

Τι δράσεις θα γίνουν κατα την διάρκεια της Εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου;

Κατά το διάστημα αυτό (Απο τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως & την Κυριακή 10 Απριλίου), τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) που θα συμμετάσχουν στην ενέργεια, θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές και εκπτώσεις προς τους καταναλωτές, σε συνδυασμό με πληροφορίες και υποστηρικτικά μηνύματα για τα πλεονεκτήματα της online αγοραστικής εμπειρίας,

Για να βοηθήθούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα ο GR.EC.A. έχει δημιουργήσει υλικό έτσι ώστε τα ηλεκτρονικά καταστήματα να μπορούν να κοινοποιούν μέσα απο τα social media, emails ή οποιαδήποτε άλλα κανάλια επικοινωνίας χρησιμοποιούν!

Τι υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω στο eshop μου;

Υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις (όπως banners, newsletter και υλικό για δημιοσιεύσεις στα social media) ! Μπορείς να δείς περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Media Kit | eCommerce Week

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου;

Για να δηλώσεις συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσεις την φόρμα ενδιαφέροντος στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συμμετοχή | eCommerce Week

Στη φόρμα θα πρέπει να συμπληρώσεις τα παρακάτω στοιχεία:

  • Διεύθυνση e-shop (URL)
  • Email
  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας
  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας