Αυτόματη δημιουργία voucher (αναλυτικός οδηγός)

Αυτόματη δημιουργία voucher (αναλυτικός οδηγός)
Photo by Microsoft Edge / Unsplash

Το ηλεκτρονικό σου κατάστημα μεγαλώνει και η ανάγκη για Αυτόματη δημιουργία Voucher μερικά κλικ είναι ένα απο τα πρώτα κομμάτια που θα πρέπει να λύσεις καθώς χάνεις καθημερινά χρόνο και ενέργεια στην αντιγραφή των στοιχείων από το eshop σου στο σύστημα της εταιρείας κούριερ.

Τι είναι η αυτόματη δημιουργία voucher;

Η αυτόματη δημιουργία voucher είναι η διαδικασία αυτοματοποιημένης δημιουργίας του συνοδευτικού αποστολής (ΣΥΔΕΤΑ) το οποίο εκτυπώνεται και τοποθετείτε πάνω στο δέμα. Έτσι πολλές φορές όταν αναφερόμαστε σε αυτόματη δημιουργία voucher αναφερόμαστε και στην αυτόματη εκτύπωση voucher δηλαδή συνολικά την μαζική δημιουργία voucher, τη μαζική δημιουργία αποστολών και την μαζική εκτύπωση voucher για μια ή περισσότερες εταιρείες κούριερ.

Δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα Shiplemon για αυτόματη δημιουργία voucher

Τι γίνεται όμως όταν έχεις πολλές εταιρείες κούριερ;

Εκει τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν ακόμα παραπάνω. Η Αυτόματη δημιουργία Voucher γίνεται απαραίτητη καθώς για κάθε ετικέτα αποστολής (voucher) που θα θέλεις να δημιουργήσεις θα πρέπει να αντιγράψεις τα στοιχεία μιας παραγγελίας απο το eshop σου στο διαχειριστικό εργαλείο της εταιρείας κούριερ.

Έτσι για παράδειγμα αν συνεργάζεσαι με την ACS Courier, την Γενική ταχυδρομική και την Speedex τότε για κάθε μία απο τις εταιρείες αυτές θα πρέπει να αντιγράφεις τα στοιχεία στο αντίστοιχο διαχειριστικό και να δημιουργείς ξεχωριστά τα voucher

Πόσο μάλλον αν στις παραπάνω επιλογές έχεις προσθέσει και την Courier center, την easymail και τα Ελτα κούριερ!

Τα plugin σε αυτή την περίπτωση δεν θα σε πάνε πολύ μακρυά. Καθώς θα πρέπει η αυτόματη δημιουργία voucher να γίνει για όλες τις εταιρείες οπότε το να ψάχνεις πρόσθετο plugin για κούριερ μεμονωμένα για κάθε μια δεν θα σε βοηθήσει!

Ποιά είναι η καλύτερη πλατφόρμα για αυτόματη δημιουργία voucher;

Το Shiplemon. Η μεγαλύτερη συνολική πλατφόρμα διαχείρισης αποστολών στην Ελλάδα η οποία θα σου δώσει ένα διαχειριστικό περιβάλλον για τις αποστολές σου

Δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα Shiplemon
Αυτόματη δημιουργία voucher - Shiplemon.com

Πόσο χρόνο γλιτώνω από την αυτόματη δημιουργία voucher;

Ο χρόνος που γλιτώνει κάποιος από την αυτόματη δημιουργία voucher εξατράται απο 2 βασικές παραμέτρους:

1) Τον αριθμό των συνεργαζόμενων εταιρειών κούριερ

2) Τον μηνιαίο αριθμό αποστολών του καταστήματος

Κατα μέσο όρο αν υπολογίσουμε οτι η δημιουργία 1 voucher χρειάζεται 2 λεπτά ώστε να περαστούν σωστά τα στοιχεία του πελάτη, το ποσό της αντικαταβολής και η διεύθυνση του παραλήπτη, τότε παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποια παραδείγματα:

1) Για 100 αποστολές το μήνα η μαζική δημιουργία voucher γλιτώνει 200 λεπτά δηλαδή περίπου 3,30 ώρες κάθε μήνα

2) Για 1000 αποστολές το μήνα η μαζική έκδοση voucher όπως καταλαβαίνεται γλιτώνει 2000 λεπτά δηλαδή 33,3 ώρες κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει περίπου 1 ώρα κάθε μέρα!!

Φυσικά οι πλατφόρμες που επιτρέπουν την μαζική δημιουργία voucher (όπως η Shiplemon) εκτός από το κομμάτι της μαζικής και αυτόματης δημιουργίας των voucher παρέχουν και πολλά άλλα εργαλεία για την παρακολούθηση αποστολών με τις εταιρείες κούριερ, και έτσι γλιτώνουν πολύ παραπάνω απο 2 λεπτά ανα αποστολή καθως πλέον υπάρχει ένα κεντρικό εργαλείο στο οποίο μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα:

  1. Αναζήτηση μιας αποστολής (ώστε να γίνει τηλεφωνική υποστήριξη)
  2. Προβολή των καθυστερημένων αποστολών
  3. Προβολή καταβολής των αντικαταβολών
  4. Σύγκριση κόστους αποστολής με πολλαπλές εταιρείες κούριερ

.... και πολλά άλλα τα οποία βοηθάνε στην αυτοματοποίηση και στην εξοικονόμηση χρημάτων για eshop!

Πόσο κοστίζει ένα plugin για αυτόματη δημιουργία voucher;

Το κόστος για ένα plugin ή ένα πρόσθετο εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους όπως τον αριθμό των αποστολών, τον αριθμό των καναλιών πωλήσεων και πολλά άλλα!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η μαζική δημιουργία voucher συνήθως κοστολογείται είτε με μια σταθερή μηνιαία συνδρομή είτε με τον αριθμο των αποστολών

Με το Shiplemon μπορείτε με 29 ευρώ το μήνα να ξεκινήσετε να κάνετε αυτόματη δημιουργία voucher για μέχρι 150 αποστολές το μήνα με όλες τις κούριερ!

Δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα Shiplemon

Έχεις απορίες;

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την αυτόματη δημιουργία voucher!

Επικοινώνησε μαζί μας στο info@shiplemon.com ή χρησιμοποιώντας το chat κάτω δεξιά στην σελίδα μας!