Aποστολή παλέτας (Αναλυτικός οδηγός)

Aποστολή παλέτας (Αναλυτικός οδηγός)

Αν σε ενδιαφέρει η αποστολή παλέτας στην Ευρώπη τότε δες τον αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για να μάθεις πόσο κοστιζει η αποστολή παλέτας, τι χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τις διαστάσεις και τους κανονισμούς.

Ειδικά αν έχεις επιχείρηση και χρειάζεται συχνά να μεταφέρεις φορτιά με παλέτα στο εξωτερικό, το παρακάτω άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες για να βρείς τις πιο φθηνές τιμές για να στέλνεις κάθε παλέτα σου στο εξωτερικό!

Πότε αξίζει να στείλω παλέτα;

Είναι η πρώτη ερώτηση που ακούμε οταν μιλάμε με εταιρείες, εμπόρους και παραγωγούς που επιθυμούν να στείλουν τα δέματά τους στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική).

Η απάντηση είναι απλή. Μια παλέτα έχει νοημα όταν τα αντικείμενα προς αποστολή είναι αρκετά μεγάλα και βαρια ενώ παράλληλα θέλετε να στείλετε πολλά δέματα στην ιδια αποστολή χωρίς να πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστά για το κάθε δέμα. Τέλος μια παλέτα μπορεί να εξυπηρετήσει αποστολές που σχετίζονται με ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλων διαστάσεων (οπως πληντύρια, τηλεοράσεις και κουζίνες) αλλα και έπιπλα τα οποία θέλεις να μετακινήσεις για να ολοκληρώσεις μια μετακόμιση στο εξωτερικό. Στις περιπτώσεις λοιπον που ο συνολικός όγκος των αντικειμένων που θελεις να στείλεις είναι μεγάλος έχει νόημα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι την αποστολή των δεμάτων με παλέτα.

Πως μπορώ να στείλω μια παλέτα στην Ευρώπη;

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες αναλαμβάνουν την αποστολή παλέτας στην ευρώπη. Κάθε εταιρεία παρέχει τις δικές τις διευκολύνσεις όπως για παράδειγμα τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος, την συσκευασία της παλέτας και πολλά άλλα που σχετίζονται με την παρακολούθηση της αποστολής για την παλέτα.

Τα πρώτα πράγματα λοιπον που θα πρέπει να αποφασίσεις για να αξιολογήσεις την αποστολή με παλέτα είναι:

  1. Ποιός θα ειναι ο συνολικός όγκος της αποστολής σου; (πόσα κουτιά; πόσους τενεκέδες λάδι; Ποιό είναι το βάρος κάθε αντικειμένου;)
  2. Εχεις την κατάλληλη συσκευασία για τα δέματα που θέλεις να στείλεις;
  3. Ειναι σημαντικός ο χρόνος αποστολής;

Πόσο κοστίζει η αποστολή για μια παλέτα στην Ευρώπη;

Για να σας δώσουμε ακριβώς τιμή παρακαλώ στείλτε μας τα παρακάτω στοιχεια στο info@shiplemon.com

  1. Ταχυδρομικός κωδικός αποστολέα
  2. Ταχυδρομικός κωδικός παραλήπτη
  3. Αριθμος δεμάτων
  4. Συνολικό βάρος δεμάτων
  5. Τηλέφωνο επικοινωνίας του αποστολέα

Μόλις μας στείλετε τα παραπάνω στοιχεία, η ομάδα του Shiplemon θα βρει τον καλύτερο τρόπο για να στείλετε την παλέτα σας στην Ευρώπη ή στην Αμερική και θα σας ενημερώσει για την διαδικασία αποστολής.

Μπορεί το Shiplemon να αποθηκεύσει μια παλέτα;

Το Shiplemon συνεργάζεται με εταιρείες που παρέχουν λύσεις αποθήκευσεις για παλέτες. Οι αξιόπιστοι συνεργάτες logistics μας έχουν μεγάλες αποθήκες για να αποθηκεύσουν με ασφάλεια κάθε τύπο απο παλέτα.

Αν σας ενδιαφέρει λοιπον η αποθήκευσης παλέτας για σύντομο αλλά και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζι μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ενα αξιόπιστο συνεργάτη.

Παρέχετε λύσεις express για γρήγορη παράδοση παλέτας;

Μέσω των συνεργατών μας οι αποστολές παλέτας γίνονται πολύ γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα

  1. Η Αυθημερόν παραλαβή και παράδοση είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένες διαδρομές και υπηρεσίες κατοπιν επικοινωνίας με την συνεργαζόμενη εταιρεία για τις αποστολές παλέτας
  2. Η Εxpress αποστολή παλέτας στην Ευρώπη μπορεί να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένους συνεργάτες μας που υποστηρίζουν την υπηρεσία αυτη (με το αντίστοιχο φυσικά κόστος για την express αποστολή μιας παλέτας)

Μπορώ να παρακολουθήσω που βρίσκεται η αποστολή μιας παλέτας μου;

Ναι βεβαίως. Η παρακολούθηση (tracking) που σχετίζεται με τον εντοπισμο σε πραγματικό χρόνο για μια αποστολή παλέτας, είναι μέρος των υπηρεσιών που παρέχουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες κούριερ.

Μπορώ να ασφαλίσω την αποστολή μιας παλέτας;

Η ασφάλιση μιας παλέτας ειναι εφικτή εφόσον έχει γίνει σωστη συσκευασία απο την πλευρά του αποστολέα και υπάρχουν φωτογραφιες που αποδεικνύουν την κατάσταση των δεμάτων και της παλέτας πριν να γινει η μεταφορά και η αποστολή της.

Τι είδος παλέτας μπορώ να στείλω στην Ευρώπη;

Οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν να στείλουν παλέτες διαφόρων διαστάσεων και τύπων. Συνοπτικά κάποιες απο τις παλέτες που αναλαμβάνουν είναι:

  1. Euro ή ISO παλέτα (οποιοδήποτε τύπος παλέτας μπορεί να αποσταλεί έπειτα απο επικοινωνία με τον συνεργάτη μας)
  2. Παλέτες από ξύλο, πλαστικό ή ατσάλι (αν και οι περισσότερες αποστολές παλέτας γίνονται με ξύλινες παλέτες για να μεταφέρονται εύκολα στην ευρώπη υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις διαφορετικό υλικο με βάση τις ανάγκες μεταφοράς, το συνολικό βάρος της παλέτας και το είδος του φορτίου που θέλεις να μεταφέρεις πάνω στην παλέτα)
  3. Ευρωπαλετα (είναι η πιο γνωστή επιλογή που αναλαμβάνουν οι εταιρείες κούριερ. Έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και χρησιμοποιείται πολύ συχνά για εμπορεύματα. Οι πιο συνηθισμένες ειναι η EUR1 με διαστάσεις 80 επι 120, η EUR2 με διαστάσεις 120 επι 100 η οποία χρησιμοποείται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανια, η EUR3 η οποία έχει δίασταση παλέτας 100 επι 120 εκατοστά, και τέλος η EUR6 με διαστάσεις 80 επι 60 cm)

Ποιοι είναι οι πιο γνωστοι τύποι παλέτας που υπάρχουν;

Παρακάτω αναφέρουμε τις πιο γνωστές επιλογές για αποστολή παλέτας

  1. ΕΥΡΩΠΑΛΕΤΕΣ (Με βασικό υλικό το ξύλο και διαστάσεις συνήθως 80 επι 120 εκατοστα)
  2. ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑΚΟ 100 x 120 cm
  3. ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑΚΟ 100 x 120 cm
  4. ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙ 100 x 120 cm
  5. ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙ 100 x 120 cm
  6. ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑΚΟ 80 x 120 cm
  7. ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ CP4 & CP7 110 x 130 cm
  8. ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ CP1 100 x 120 cm
  9. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ 100 x 120 cm
  10. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ 100 x 120 cm (τεσσάρων εισόδων)
  11. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ 80 x 120 cm

Πως μπορώ να κάνω αγορά μια παλέτας;

Αγορά μιας παλέτας μπορεί να γίνει απο εταιρείες που κατασκευάζουν παλέτες και προμηθεύουν εταιρείες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ενα απο τους συνεργαζόμενους προμηθευτές μας

ΑΡΧΙΚΗ - Paletes Achaias - Εμπόριο παλετών απο ξύλο και πλαστικό.
Στην Paletes Achaias εμπορευόμαστε μεταχειρισμένες παλέτες παντός τύπου. Πραγματοποιούμε αγορά, πώληση και επισκευή, τηρώντας τις προδιαγραφές ποιότητας.

Έχεις απορίες;

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζι μας για να σε βοηθήσουμε!